TUČA NAVIJAČA: Drama u centru Zagreba

Pretpostavlja se da su različite grupe navijača sukobile u glavnom gradu Hrvatske, a čin huliganizma je trajao desetak minuta na samo nekoliko stotina metara od policijske stanice

Grupa od najmanje 30-ak osoba sinoć je u 21.30 dogovorila organizovanu tuču u neposrednoj blizini pošte kod Glavne železničke stanice u Zagrebu, piše "Jutarnji list".

Muškarci stari između 20 i 30 godina u okršaju su pokazali neviđeni primitivizam, palili su baklje i nastavili svoj divljački pohod prema Trgu kralja Tomislava. Huliganizam je trajao desetak minuta, na svega 200 metara od policijske stanice. Ubrzo su na mesto nereda stigli policajci, koji su razularenu masu krenuli da hvataju po okolnim ulicama.

U službene prostorije tokom večeri je privedeno 11 osoba, nad kojima se provode odgovarajuće kriminalističke obrade, nakon kojih će uslediti prekršajne i kaznene prijave.

Najveći deo privedenih je s područja Zagreba i okoline, ali su u stanici završili i mladići s područja Dalmacije i ostalih delova Hrvatske. Kako se neslužbeno saznaje, najverovatnije je reč o različitim grupama navijača.

(Telegraf.rs / Izvor:jutarnji.hr / Foto-ilustracija)