Krimski premijer poručio bivšoj braći: Ukrajinci, recite NE Evropskoj uniji!

- Sva industrija i poljoprivreda ne samo na jugoistoku zemlje već i u drugim delovima Ukrajine biće uništena u roku od nekoliko meseci, nakon što stupi na snagu sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa EU - rekao je Sergej Aksijonov

Premijer Krima Sergej Aksijonov pozvao je danas narod Ukrajine da se bori protiv nastojanja Kijeva da se priključi EU, što bi bilo, kako je rekao, fatalno za tu zemlju.

U svom obraćanju ukrajinskom narodu koje je prenosila televizija, on je istakao da pokret podrške tradicionalnoj i jedino legitimnoj političkoj i ekonomskoj uniji sa Ruskom državom sada dobija na zamahu u mnogim regionima Ukrajine, javio je Itar-Tas.

- Tražim od vas da to podržite radi zajedničkog dobra. Ustanite u borbu za pristojnu budućnost, za našu zajedničku budućnost - obratio se on ukrajinskom narodu.

Premijer je dodao da ta borba ne bi bila uperena protiv Ukrajine kao države jer je, kako je rekao, "samo vi možeste spasti".

- Sva industrija i poljoprivreda ne samo na jugoistoku zemlje već i u drugim delovima Ukrajine biće uništena u roku od nekoliko meseci, nakon što stupi na snagu sporazum o asocijaciji i pridruživanju sa EU - rekao je Aksijonov.

- Milioni ljudi ostaće bez sredstava za egzistenciju i imaće izbor samo između umiranja i toga da postanu najamna radna snaga - upozorio je on narod Ukrajine, prenosi Itar-Tas.

Premijer Krima je dodao da će se se sve to desiti samo da bi se omogućilo domaćim ukrajinskim oligarsima da nastave da neometano ubiraju benefite pljačkajući vlastiti narod.

- Na taj način bi trebalo da se i grupi nacističkih političara omogući da ostvare svoje kanibalističke ideje o čistoti ukrajinske nacije - naveo je Aksijonov, prenosi Itar-Taš.

On je dodao da ne govori u ime Rusije ili njenog rukovodstva, već da izražava vlastiti stav i mišljenje multietničkog naroda Krima.

(Telegraf.rs / Tanjug)