AFERA KONTEJNERI: Uhapšeno 5 čelnika, oštetili državu za 169 miliona!

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su kao odgovorna lica u vezi kupovine podzemnih kontejnera oštetili državu za 169 miliona dinara od kojih su 63 miliona pribavili preduzeću "Blok"

 Beogradska policija uhapsila je danas bivšeg generalnog direktora JKP "Gradska čistoća" Aleksandra Stamenkovića, Bojana Anđelkovića referenta plana i analitike Mirjanu Ivanović, rukovodioca službe za javne nabavke, Živka Radojičića, radnika firme "Blagojevica" i Dušana Mandrapa direktora firme "Blok".

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su kao odgovorna lica u vezi kupovine podzemnih kontejnera oštetili državu za 169 miliona dinara od kojih su 63 miliona pribavili preduzeću "Blok".

Svi uhapšeni trenutno se nalaze u beogradskoj policiji i  biće zadržani. Inače, na spisku osumnjičenih su još dve žene koje će zbog bolesti iskaz kod tužioca dati sutra.

Grad Beograd je, posao nabavke 1.800 kontejnera u septembru 2011. nezakonito dodelio konzorcijumu firmi „Blagojevica“ iz Mladenovca i „Blok“ iz Beograda.

Osim toga, novi kontejneri propuštaju vodu, zbog čega su podložniji kvarovima. Grad je inače samo u 2012, prvoj godini korišćenja kontejnera, na ime servisiranja platio 4,7 miliona dinara, a za popravku i zamenu elemenata kontejnera još 3,2 miliona dinara.

(Telegraf.rs)