PRVA POBEDA: Sprečeno izlivanje Resničkog jezera u Rakovici!

Otvaranjem još jednog kanala sprečeno je izlivanje vode Resničkog jezera i potapanje brane i okolnih kuća

Uz pomoć brze reakcije opštinskog štaba Rakovice sprečeno je  izlivanje vode Resničkog jezera i potapanje brane i okolnih kuća tako što je otvoren još jedan kanal preko kojeg je voda počela da otiče iz jezera.

Jedan od najkritičnijih i ugrođenih delova Beograda je Rakovica, gde se izlila reka Topčiderka. Postojala je opasnost da se voda Resničkog jezera prelije preko brane i poplavi kuće u blizini, pa je stanovništvo evakuisano na više lokacija.

Najkritičnije je u Ulici Rakovički put, gde su više od 30 ljudi iz zgrade zbrinuli pripadnici žandrmerije, vatrogasci, ali i zaposleni u opštini.

Odron je prijavljen u delu Ulice kružni put i u Ulici 13. oktobar, dok je bujica urušila pešački most koji se nalazi iza fabrike "Rekord".

Očekuje se da stigne kamion sa deset tona vreća peska, koje će biti postavljane u najugroženijim mestima u opštini o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Milosav Miličković, predsednik  opštine Rakovica, obišao je naselja koja su u opasnosti. Očekuje se da dođu ekipe štaba i premere nivo vode u Resničkom jezeru.

Ukoliko voda pređe jos 20 santimetara preliće se preko brane, koja bi mogla da popusti. Za sada je evakuisano 30 ljudi.

(Telegraf.rs)