ZATVORENA MADERA: Poreska uprava "zapečatila" kultni restoran!

Poreska uprava je privremeno zapečatila kultni beogradski restoran zato što su radnici radili na crno. Menadžer restorana ističe da su svih 77 zaposlenih - prijavljeni, a da je problem nastao zbog hostese koja je bila na probnom radu

Poreska uprava je zatvorila kultni beogradski restoran "Maderu" na sedam dana zbog toga što su radnici radili na crno. Osim privremene zabrane rada, restoran će se suočiti i sa kaznom do dva miliona dinara, pišu "Naše novine".

Nebojša Dapčević, menadžer "Madere" potvrdio je za ovaj list da je restoran zatvoren na sedam dana, do 19. avgusta:

- Imamo 77 zaposlenih koji su u stalnom radnom odnosu, a problem je nastao zbog hostese koja je počela da radi dan ranije i u tom trenutku bila je na probnom radu - objasnio je Dapčević.

"Desant" na "Maderu" deo je akcije koju je država preko Poreske uprave povela u borbi za suzbijanje sive ekonomije. Najviše se kontrolišu izdavanje fiskalnih računa i prijavljivanje radnika.

Poreska uprava je saopštila da je od početka godine do 9. avgusta obavila 8.280 kontrola i utvrdila nepravilnosti u 2.128 slučajeva. Pored "Madere" prethodnih dana zatvoreno je još nekoliko poznatih beogradskih restorana i kafića poput "Izloga", "La Martina".

(Telegraf.rs)