ZEMLJA KOŠARKE: Uređuju se svi košarkaški tereni u Beogradu (FOTO)

Gradonačelnik Siniša Mali prisustvovao je otvaranju saniranog košarkaškog igrališta na Novom Beogradu. Mali je rekao da grad ima 175 košarkaških terena koje održava "Zelenilo" i da je Gradska uprava želela da se, s obzirom na nezgode koje su se dešavale na terenima, uradi analiza njihovog stanja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju saniranog košarkaškog igrališta u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu. Kako bi omogućili bezbedno korišćenje rekvizita, JKP „Zelenilo – Beograd” izvršilo je potpunu proveru košarkaških konstrukcija na svim sportskim terenima u gradu.

Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da grad ima 175 košarkaških terena koje održava "Zelenilo" i da je Gradska uprava želela da se, s obzirom na nezgode koje su se dešavale na terenima, uradi analiza njihovog stanja.

– Ovaj teren je jedan od onih koji su uređeni proteklih meseci. Ukupno je zamenjeno 15 koševa, 12 smo popravili, i još tridesetak ćemo uraditi do kraja godine. Radimo na tome da u potpunosti renoviramo terene i na taj način poboljšamo bezbednost omladine koja se bavi košarkom. Uredili smo i fudbalski teren koji se nalazi neposredno pored košarkaškog i sa ovim aktivnostima ćemo nastaviti i tokom naredne godine – rekao je Siniša Mali i dodao da su koševi urađeni po najnovijoj tehnologiji jer su table od pleksiglasa, a konstrukcija je ukopana jedan metar u zemlju tako da je rizik od povreda smanjen na minimum.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac Dejan Tomašević rekao je da je i sam kao košarkaš počeo da igra na jednom od ovakvih terena na Novom Beogradu. Prema njegovim rečima, izgradnja i održavanje ovih terena predstavlja veliku obavezu jer deca provode i previše vremena zatvorena u stanu i pred kompjuterima.

– Ovo je sjajna ideja i siguran sam da se neće stati na ovome, a u razgovoru sa gradonačelnikom dobio sam potvrdu da će ovakvih terena biti još više. Srbija je zemlja košarke, na ovakvim terenima stasali su Divac, Bodiroga, Đorđević i drugi, i siguran sam da će i u narednim godinama neki od vrhunskih košarkaša početi svoju karijeru na jednom od ovakvih terena – rekao je Tomašević.

Otvaranju ovog obnovljenog terena prisustvovali su i sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i v.d. direktora JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević.

Od 302 košarkaška terena koja postoje u Beogradu, u nadležnosti „Zelenila” je njih 175. Rezultat detaljne provere je uklanjanje čak 44 košarkaške konstrukcije koje su bile nebezbedne za korišćenje, popravka 12 i montaža 15 novih košarkaških konstrukcija.

(Telegraf.rs)