NOLE VIŠE NIJE BROJ 1: Iznenadićete se kad vidite ko je klincima u Srbiji uzor! (VIDEO)

Očekivali smo da svaki drugi srednjoškolac navede Novaka Đokovića, međutim, dečaci su davali potpuno raznolike odgovore, te su nas rezultati potpuno iznenadili

Šokantni rezultati jučerašnje ankete Telegrafa pokazali su da su Svetlana Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša prošlost kada se govori o estetskom uticaju na omladinu. Smena generacija iznenadila je i nas, pa smo odlučili da proverimo ko je uzor današnjim dečacima.

Obišli smo nekoliko beogradskih škola i pitali smo dečake o njihovim uzorima. Očekivali smo da svaki drugi srednjoškolac navede Novaka Đokovića, međutim, dečaci su davali potpuno raznolike odgovore, te su nas rezultati potpuno iznenadili.

S jedne strane, očekivano su se našli na listi proslavljeni sportisti - atletičar Emir Bekrić, fudbaler Branislav Ivanović, bivši odbojkaš Ivan Miljković... Novaka Đokovića pomenula su tek dva dečaka.

Današnji srednjoškolci navodili su i bivšeg vaterpolistu, sadašnjeg ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, bivšeg košarkaša Sašu Đorđevića i bivšeg vaterpolistu Danila Ikodinovića, za kog kažu da je "dobar čovek koji je predstavio Srbiju u najboljem svetlu".

Međutim, iz sfere filma dečaci su navodili Sergeja Trifunovića, Lazara Ristovskog i Andriju Miloševića, a od muzičara na listi su se našli Marčelo, Vlado Georgijev, momci iz Beogradskog sindikata i, verovali ili ne, višestruko predlagani - Zdravko Čolić.

Ipak, najveće iznenađenje predstavljao je Tomislav Tole Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, kojeg je više učenika navelo kao uzor. Među idolima mladih, našao se i Vojislav Šešelj.

Pogledajte kako su odgovarali beogradski srednjoškolci:

(A.M.)