NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA: Sa kontrolorima u gradskom prevozu 1.600 komunalnih policajaca!

Komunalna policija će umesto sadašnjih 300, uskoro imati čak 1.600 pripadnika. Posebno odeljenje će se baviti samo kontrolom u gradskom prevozu.

Posle izmene Zakona o komulanoj policiji, koji je u toku, Beograd bi trebalo da ima skoro 1.600 komunalnih policajaca umesto sadašnjih 300, i tada ćemo, kao što postoji u Londonu, formirati posebno odeljenje koje će se baviti kontrolom u javnom prevozu, najavio je načelnik Komunalne policije u prestonici Nikola Ristić.

- Posle izmene ovog zakona u gradu će biti formirano i nekoliko područnih organizacionih jedinica, tako da će ona biti prisutnija u svim delovima grada - dodao je Ristić.

Ova gradska služba je inače, svečanim prijemom u Starom dvoru, juče obeležila četvrtu godinu postojanja. Tom prilikom istaknuto je da je Komunalna policija do sada primila više od 100.000 prijava građana, kao i da su imali mnogo asistencija gradskim i opštinskim inspekcijama, kao i pojedinim preduzećima.

- U narednom periodu čeka nas veliki posao u uspostavljanju reda u oblasti auto taksi prevoza, kontrole nepropisnog parkiranja, obaveznog plaćanja karte u javnom gradskom prevozu, kao i redovno kontrolisanje buke i radnog vremena ugostiteljskih objekata u prestonici - objašnjava načelnik Nikola Ristić.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)