IMAĆEMO INTERNET U AUTOBUSIMA: Beograd dobija 50 novih vozila!

- Osim nabavke novih autobusa, predviđena je i nabavka trolejbusa, čime se očekuje znatno viši kvalitet prevoza - izjavio je Siniša Mali i dodao da je sa Telekomom dogovoreno da u svim vozilima gradskog prevoza bude dostupan besplatan internet

Beograd će dobiti pedeset novih autobusa, a predviđena je i nabavka trolejbusa, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali nakon sastanka sa predstavnicima Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Kupovina ovih solo autobusa, koji će imati i video nadzor, predstavljaće početak realizacije "Plana obnove voznog parka JKP GSP 'Beograd' za period 2015-2019. godine".

- U tom planu, osim nabavke novih autobusa, predviđena je i nabavka trolejbusa, čime se očekuje znatno viši kvalitet prevoza - rekao je Mali, a saopštila Gradska uprava.

Postignut je i dogovor sa Telekomom da do kraja godine u svim vozilima gradskog prevoza bude dostupan besplatan internet.

Mali je podsetio da je poslednja nabavka autobusa bila pre dve godini kada su kupljeni "zglobni autobusi koji su se pokazali nepraktičnim".

- U Beogradu će uskoro saobraćati i novih 4-5 električnih autobusa, koji će pokriti novu liniju u užem centru grada. Ovi autobusi pružaju bolji komfor i smanjuju emisije štetnih gasova od autobusa, te ne zagađuju životnu sredinu - dodao je gradonačelnik.

Kako je naveo, prema petogodišnjem planu nabavke vozila biće realizovana nabavka 350 novih autobusa.

(Telegraf.rs / Beta)