Sređen krov i glavni teren "Šumica" zahvaljujući donaciji Japana (FOTO)

Centar za kulturu i sport „Šumice“ ovu godinu dočekuje sa saniranim krovom koji više ne prokišnjava i zamenjenim parketom na glavnom sportskom terenu

Zahvaljujući Vladi Japana, koja je u okviru programa "Bespovratne pomoći u oblasti kulture", u martu prošle godine donirala 41.280 evra Centru za kulturu i sport "Šumice", repariran je deo oštećenog ravnog krova, i parcijalno zamenjen, ofarban i lakiran parket glavnog terena Centra.

Povodom završenih radova u CKS „Šumice“, koji su izvedeni od doniranih sredstava Vlade Japana, Centar su obišli Nj.E. g. Masafumi Kuroki - ambasador Japana u Republici Srbiji, Vanja Udovičić - ministar omladine i sporta, Aleksandar Savić - predsednik opštine Voždovac i Ranko Matijašević - direktor CKS "Šumice". Oni su obišli renovirane površine i na licu mesta se uverili da je krov repariran i obezbeđen od vlage i padavina, a glavni teren dobio nov i lepši izgled.

Najpre se prisutnim gostima i predstavnicima medija obratio direktor CKS "Šumice" - Ranko Matijašević, koji je uz video prezentaciju objasnio značaj donacije japanske Vlade, s obzirom na to da je godinama unazad krov Centra prokišnjavao, a oštećen parket ružio sportski teren, na kome se svakodnevno odvijaju različiti sprotski sadržaji i međunarodne utakmice. Ranko Matijašević naveo je koji su sve radovi izvedeni na sanaciji i adaptaciji ovih oštećenih delova objekta i zahvalio se Vladi Japana, koja je omogućila da se izvrše sve pomenute prepravke.

Japanci ulažu 40.000 evra u "Šumice"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, rekao je koliko je važno što je odrađen ovako jedan kapitalan posao u Centru za kulturu i sport „Šumice“, ne samo za profesionalne sportiste, već i rekreativce, sve građane Voždovca i Beograda, koji će moći da koriste obnovljene prostorije Centra.

Nj.E. ambasador Masafumi Kuroki je izjavio: "Drago mi je što je naša donacija omogućila renoviranje krova i dela podova u Centru i na taj način doprinela unapređenju rada korisnika Centra "Šumice" – jednog od glavnih mesta za aktivnosti u sportu i kulturi u Srbiji. Nadam se da će „Šumice“ nastaviti da igraju svoju važnu ulogu u obrazovanju mladih i treniranju sportista."

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, rekao je da su se danas svi uverili da su sredstva od donacije Japana iskorišćena u prave svrhe i izrazio nadu da će se saradnja sa Ambasadom Japana nastaviti. On se zahvalio Vladi Japana, u ime dvesta hiljada građana Voždovca, što je uvek bila uz nas i u onim teškim vremenima, i izrazio nadu da ćemo imati priliku da prikažemo neku od borilačkih veština koje će se u Centru, u nekom narednom periodu vežbati.

Predsednik Savić zahvalio se i ministru Udovičiću što podržava opštinu Voždovac i što je pomogao da se nedavno rekonstruiše i prostor u Sportskom centru "Voždovac".

"Mi smo pripremili još neke projekte koji će poboljšati sport na Voždovcu, i što se tiče Centra „Šumice“ i što se tiče Sportskog centra "Voždovac" i nadam se da ćemo u duhu našeg premijera Aleksandra Vučića nastaviti pravim putem", rekao je Savić.

U znak zahvalnosti na ovoj značajnoj pomoći, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, uručio je ambasadoru Japana povelju za podršku Centru za kulturu i sport "Šumice", dok je direktor Centra Ranko Matijašević, za podršku Ministarstva omladine i sporta Centru, uručio povelju ministru Vanji Udovičiću.

Po završetku ceremonijalnog dela, prisutnima su članovi Kendo saveza prikazali demonstraciju japanske borilačke veštine Kendo, koja odražava sportski duh ovog prijateljskog naroda.

(Telegraf.rs)