SVEŠTENIK SPC: Neprimereno postavljanje krstova u Akademskom parku! (FOTO)

Prema rečima Pavlovića, neprimereno je postavljanje krsnog znaka, odnosno "upotreba" krsta, bez razumevanja njegove svrhe, i na onim mestima i u slučajevima koji crkvenoj tradiciji i hrišćanstvu nisu poznati

Pravo je građana da iznose svoje mišljenje, ali je neprimereno postavljanje krsnog znaka u slučajevima koji crkvenoj tradiciji nisu poznati - izjavio je danas glavni i odgovorni urednik Televizije Hram, prota Stojadin Pavlović, povodom stavljanja krsta na napisom

Stari grad na protestu zbog seče stabala u Studentskom parku.

Prema rečima Pavlovića, neprimereno je postavljanje krsnog znaka, odnosno "upotreba" krsta, bez razumevanja njegove svrhe, i na onim mestima i u slučajevima koji crkvenoj tradiciji i hrišćanstvu nisu poznati.

- Ne mešamo se u rad stručnih službi Sekreterijata za zaštitu životne sredine, Zavoda za zaštitu prirode i JKP Zelenilo u odnosu na procenu dotrajalosti stabala na zelenim površinama - naglasio je Pavlović.

Uslov je, prema njegovim rečima, da parkovski prostor na kojem su posečena stabla bude popunjen mladim sadnicama drveta.

- U tradiciji našeg naroda je "da onaj ko se bavi kalemljenjem ima pravo da poseče okalemljenju biljku" - navodi Pavlović.

Krst se, kao najpoznatiji hrišćanski simbol, nalazi na hramovima i unutar njih, na mestima gde za to postoji blagoslov Crkve, na predmetima koji se koriste  bogosluženjima, u hrišćanskim domovima i na grudima hrišćana koji to nose kao zaštitu, podseća Pavlović.

(Telegraf.rs / Fonet)