Pogledajte kako se čiste grafiti u Beogradu (FOTO)

Istakavši da je glavna poruka ove akcije da svi moramo zajedno voditi računa o izgledu mesta u kome živimo, Goran Vesić je podsetio da grad pripada svim svojim građanima

- Većina fasada pod zaštitom države biće pokrivena kamerama kako bismo identifikovali one koji ispisuju grafite i sprečili ponovne pokušaje oštećenja gradskih fasada - rekao je gradski menadžer Goran Vesić, prisustvujući danas akciji uklanjanja grafita u centru grada.

Akciji koju su radnici „Gradske čistoće” i „Beograd-puta” započeli u Ulici 1300 kaplara prisustvovali su i Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne sisteme, Milutin Folić, glavni gradski urbanista, Ivan Tejić, direktor JKP „Beograd-put”, i Darko Glavaš, direktor „Beokom servisa”.

Istakavši da je glavna poruka ove akcije da svi moramo zajedno voditi računa o izgledu mesta u kome živimo, Goran Vesić je podsetio da grad pripada svim svojim građanima.

– Ne postoji ta gradska služba ili komunalna policija koja može da sačuva grad ako ga mi samo ne čuvamo. Zato želimo da u ovu akciju uključimo građane, škole, nevladine organizacije, sve koji mogu i žele da pomognu, jer ako ga zajedno ne budemo čuvali, Beograd će biti ružan grad.

Ideja nije da se samo očisti prostor kao takav, već da se kod sugrađana probudi svest o očuvanju grada, počev od hodnika i ulaza zgrade u kojoj živimo pa sve do ulice. Ako u tome uspemo, onda smo pobedili, jer grad može da bude lep samo ako to svi zajedno želimo. Grad je onakav kakvim ga mi napravimo, a postavljene kamere predstavljaju preventivu, uz nadu da nećemo morati da ih koristimo.

Sve što radimo, činimo u interesu svih naših sugrađana i nadam se da će građani učiniti sve što je potrebno da Beograd napravimo čistim i urednim – rekao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs / Beoinfo)