EKSKLUZIVNO: Ovde se seli "Bubanj potok"! Evo gde će se nalaziti nova naplatna rampa (FOTO)

Reč je o lokaciji koja se nalazi tačno na 8. kilometru auto-puta od dosadašnje naplatne rampe "Bubanj potok" u pravcu Niša, a tačno 1 kilometar južno od naplatne rampe Vrčin. Kako saznaje Telegraf, već je počela jagma za okolmim placevima i njivama

Zbog izgradnje robne kuće Ikea naplatna rampa Bubanj Potok biće izmeštena ovog leta. Telegraf ekskluzivno otkriva tačno mesto na kojem će se nalaziti nova rampa.

Reč je o lokaciji koja se nalazi tačno na 8. kilometru auto-puta od dosadašnje naplatne rampe "Bubanj potok" u pravcu Niša, a tačno 1 kilometar južno od naplatne rampe Vrčin.

Kako saznaje Telegraf, "krupni igrači" već su namirisali mesto na koje će se seliti "Bubanj potok", pa je počela jurnjava za okolnim placevima i njivama, kojima će cena po izgradnji naplatne rampe skočiti i pedesetostruko.

Ikea je u aprilu ove godine dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj potoka "Ikea Beograd istok", a nakon dobijanja te dozvole, Ikea mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijat za urbanizam.

Rampa Bubanj potok neće biti više na istom mestu!

Iz "Puteva Srbije" kažu da se početak radova određuje ugovorom, a da će radovi biti započeti nakon objavljivanja tenderske procedure za izvođenje radova.

Završetak radova predviđen je za avgust 2016. godine.

- JP "Putevi Srbije" će u skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji realizovati izmeštanje naplatne rampe Bubanj Potok do avgusta 2016.godine - kažu iz "Puteva Srbije".

Nova lokacija na kojoj će se naći premeštena naplatna rampa biće južno od petlje Vrčin.

- JP "Putevi Srbije" je u skladu sa izdatim lokacijskim uslovima izradilo tehničku dokumentaciju (projekat za građevinsku dozvolu) za izmeštanje naplatne stanice na lokaciju južno od petlje Vrčin (iz pravca Beograda), a kako je i predvideo Prostorni plan koridora auto-puta E-75 - piše u saopštenju "Puteva Srbije".

Iz ovog preduzeća kažu da Memorandum o saradnji između Republike Srbije, Grada Beograda i kompanije IKEA predviđa obavezu da JP "Putevi Srbije" izmeste naplatnu rampu sa lokacije Bubanj Potok.

(Telegraf.rs)