BRAVO JOVANA: Devojčica koja je svirala u Knez Mihailovoj održala humanitarni koncert!

Prikupljeno je oko 230.000 dinara, a osim poznatih ličnosti, kocertu su prisustvovali funkcioneri Skupštine Beograda kao i gradski menadžer Goran Vesić koji će, kako je rečeno, na prikupljeni iznos dodati još 40.000 dinara

Humanitaran koncert Jovane Savić na kojem su prikupljena sredstva da učenice Muzičke škole "Davorin Jenko" Kristina Marušić i Anika Goldner otputuju u letnju školu i na festival "Musica Mundi" u Belgiji održan je danas u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

OVOME MORATE PRISUSTVOVATI: Humanitarni koncert devojčice koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici!

Prikupljeno je oko 230.000 dinara, a osim poznatih ličnosti, kocertu su prisustvovali funkcioneri Skupštine Beograda kao i gradski menadžer Goran Vesić koji će, kako je rečeno, na prikupljeni iznos dodati još 40.000 dinara. Kako je rečeno, Jovana je devojčica koja je svirala u Knez Mihailovoj ulici, a novu violinu dobila je zahvaljujući inicijativi gradskog menadžera.

- Ovaj koncert jedna je od retkih stvari kada možete u poslu da kažete da ste uspešno završili dan i da ste uradili nešto dobro", naveo je Vesić u izjavi Tanjugu i zahvalio svim ljudima koji su došli na Jovanin koncert koja je, kako je ocenio, pokazala da je zaslužila novu violinu i kakav je virtuoz.

Vesić se takođe zahvalio svima koji su doprineli da i druge dve devojčice Kristina Marušić i Anika Goldner, otputuju u Belgiju na školovanje.

Vesić je naglasio da se problem stipendija dece mora rešavati sistemski tako što 1. januara biti osnovan Fond za mlade talente i sve kompanije koje rade na teritoriji Beograda i pojedinci biće pozvani da u skladu sa svojim mogućnostima uplate novac u taj fond.

- Naš cilj je imamo 500.000 evra u tom fondu i iz njega ćemo stipendirati mladu talentovanu decu koja će na taj način dobijati pomoć i stipendiju za svoje školovanje i učešće u takmičenjima- dodao je Vesić.

Pored Jovane Savić, na koncertu su nastupili i violinista Danilo Anđelković koji je ulični muzičar iz Knez Mahajlove, devetogodišnja klaviristkinja Jana Chosić, Hor DCKB, Baletski studio DCKB i poznate ličnosti Minja Subota, Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i Tijana Dapčević.

(Telegraf.rs/Tanjug)