SOLIRATE? Evo šta sve možete da radite u Beogradu, dok ste sami!

Pogledajte šta sve možete da radite u Beogradu kada solirate

Kad si solo u Beogradu, hiljadu i jednu stvar možeš da uradiš. Broj 1 među najgorim stvarima je da sediš u svom sobičku i ne radiš ništa.

Idi u bioskop jer u bioskopu nećeš biti sam(a) pod uslovom da imaš kartu za neki popularniji, normalniji termin. U bioskopu uvek vlada „grupna“ atmosfera: ako je komedija – smejaćeš se zajedno sa nepoznatim ljudima oko sebe, ako je tragedija – plakaćeš. Preporučujem Kinoteku, Zvezdu ili ultra popularni Filmstreet.

Idi vežbaj u teretani, u Košutnjaku, na Adi, na keju, Topčideru, na Dvajspetom, gde god već trčiš, vežbaš, radiš jogu ili nešto samo svoje. Nauči da voziš skejt. Kad popraviš fizičko stanje – popraviš se i mentalno. Izlizano ali uvek aktuelno: u zdravom telu – zdrav duh!

Idi kod tetke na Kanarevo brdo ili kod ujke i ujne ili kod nekih skoro zaboravljenih ali omiljenih rođaka. Najavi se. Obavezno ponesi 200 gr kafe, sok (100% prirodni) i neko voće.

Provozaj se dvojkom ali, pun krug, čak dva kruga. Dok još postoji ta linija. Obavezno gledaj kroz prozor. Videćeš sigurno nešto što prvi put vidiš, a možda će u tramvaj da uđe neko ko ti je drag, a dugo ga nije bilo u tvojoj blizini.

Smisli novi hobi idi na kurs gitare, jezika, šivenja, kaligrafije i počni da praviš herbarijum, origami, novi suvenir Beograda. Slaži puzzle od 1000 komada. Čitaj knjige. Igraj stare video igre na aparatima. Otvori pasijans.

Uđi u banku bilo koju banku; reci da želiš kredit; imaćeš sagovornika minimum sat vremena. Važno je samo da se na kraju ne primiš na kredit.

Šetaj ulicama i čini dobra dela: pomozi penzosu da pređe ulicu, nemoćnom ponesi torbu, pomozi tuti da se lepo uparkira. Dovoljno je – nema potrebe da budeš Betmen. Mislim, ima… ali, nema veze.

Poseti muzej ili galeriju, ali učini to kad je najavljeno vođenje kroz izložbu. Najbolje je da ošacuješ kad kroz izložbu vodi sam umetnik – trostruka dobit: kulturno si se uzdigao, saznao si nešto što ti nije bilo ni na kraj pameti, pričao si sa poznatim likom. Preporučujem: Muzej istorije Jugoslavije, U10, Remont.

Upoznaj Beograd na nekoj od turističkih tura. Predlažem razgledanje biciklom, segvejom ili brodom. Nećeš biti sam(a), a i imaćeš koga da zapitkuješ svaki čas. Potrebno je samo dobro da spremiš neočekivana pitanja za vodiča.

Uzmi fotoaparat jer čovek sa fotoaparatom nikada nije sam i još jednom dokaži da je Beograd fotogeničan. Mada, selfi privlači druge ljude! Fotkaj se!

Kad si solo u Beogradu - o’ladi malo!

(Telegraf.rs /  Danubeogradu.rs)