UVEDITE SOBE ZA DROGIRANJE U BEOGRADU: Najnovija inicijativa NEVLADINIH ORGANIZACIJA!

Sobe za drogiranje uskoro bi mogle da budu otvorene u Beogradu kao deo kampanje "Room for change" koju u našoj zemlji sprovodi jedna od nevladinih organizacija

Sobe za drogiranje uskoro bi mogle da budu otvorene u Beogradu kao deo kampanje "Room for change" koju u našoj zemlji sprovodi jedna od nevladinih organizacija, sa idejom da se otvori prostorija u kojoj bi se zavisnici mogli drogirati pod medicinskim nadzorom!

Kako navode u NVO "Re Generacija" ideja je da se zavisnici u tim prostorijama osećaju bezbedno, a u njima bi dobijali sterilisan pribor i o njima bi brinulo medicinsko osoblje.

- Ukoliko bi postojale prostorije u kojima bi korisnici mogli da koriste drogu u higijenskim uslovima sa sterilisanim priborom i pod medicinskim nadzorom smanjio bi se rizik od predoziranja i širenja virusa (HIV, hepatitis C). Iskorišćeni pribor bi bio bezbedno uništavan po propisima EU, a ne bi bilo medicinskog otpada po našim parkovima, ulicama i školskim dvorištima - kaže Jovana Arsenijević izvršni direktor NVO "Re Generacija".

(Telegraf.rs / Izvor: Alo!)