Ako ne platite KAZNE za parkiranje, ZAPLENIĆE VAM AUTO!

Izvršiteljima je, u periodu od novembra do oktobra 2015, godine predato ukupno 14.068 predmeta odnosno vozača, koji duguju 400.000,000 dinara a od kojih je do sada naplaćeno oko 120.000,000 dinara

Vozači koji nisu izmirivali svoje obaveze za parkiranje vrlo lako mogu da ostanu bez svojih četvorotočkaša, s obzirom na to da izvršitelji plene i automobile kako bi naplatili svoje i obaveze  beogradskog "Parking servisa".

Izvršiteljima je, u periodu od novembra do oktobra 2015, godine predato ukupno 14.068 predmeta odnosno vozača, koji duguju 400.000,000 dinara, a od kojih je do sada naplaćeno oko 120.000,000 dinara.

OD SUTRA IZVRŠITELJI IMAJU PRISTUP RAČUNIMA GRAĐANA: Ko je dužan, blokiraće mu štednju!

Nemanja Protić, član Izvršnog odbora komore izvršitelja Srbije objašnjava da je ova oblast regulisana Zakonom o izvršenju i obezbeđenju.

- Naplata kazni za parkiranje spada, što se tiče Zakona o izvršenju i obezbeđenju, u vrstu komunalnih potraživanja za čiju naplatu su, isključivo, izvršitelji nadležni. Takav postupak ne ide preko suda, nego se preduzeće direktno nama obraća. Izvršitelj kada dobije predlog za izvršenje, donosi zaključak o izvršenju i određuje sredstvo izvršenja. To može biti u najvećem broju slučajeva zaplena dužnikove zarade, penzije ili popis, procena i prodaja pokretnih stvari izvršnog dužnika. Shodno zakonskim odredbama, izvršitelj ima ovlašćenja da Odeljenja za registraciju vozila u MUP-u, zatraži podatak da li izvršni dužnik poseduje vozilo. Ukoliko dobije podatak da ima, izvršenje se može sprovesti prodajom dužnikovog vozila - objašnjava Protić za Politiku.

Od januara jeftinije parkiranje u Beogradu!

Ukoliko izvršitelj ne pronađe vozilo može da raspiše potragu za njim. To znači da, kada MUP to vozilo pronađe u saobraćaju dužan je da ga isključi iz saobraćaja i da obavesti izvršitelja gde se ono nalazi.

Tako je, trenutno, u toku postupak za naplatu 10.00 evra od vlasnika dva automobila "mercedes" i folksvagen" koji duguje 1.255.481,40 dinara za neplaćene karte. Za razliku od ovog rekordera, najveći naplaćeni dug po jednom predmetu iznosi 351.969.11 dinara a napravio ga je vlasnik "be-em-vea"

NISTE STAVILI KVAČICU NA "Ć" I "Č" U SMS PORUCI? Evo koliku ćete kaznu zbog toga da platite!

"Parking servis", inače, tek četvrtinu potraživanja uspeva da naplati.

Direktor "Parking servisa" Andrija Čupković objašnjava da dve trećinje izvršitelja dobro rade svoj posao iako svima jednako raspoređuju predmete.

- Svakom od ukupno 70 izvršitelja smo dali isti broj predmeta i svakom smo platili isti predijum. Ukupno su, u poslednjih 10 meseci, dobili 68 miliona dinara da reše oko 14.000 predmeta. Od svih beogradskih izvršitelja, dve trećine dobro rade svoj posao i naplaćuju većinu predmeta koje dobiju od nas i veoma sam zadovoljan njihovim radom. Primera radi, ovih 50 izvršitelja je već naplatilo 112 miliona dinara a neki od njih su rešili i po 200 predmeta. Nažalost, u Beogradu radi i dvadesetak izvršitalja koji u tom istom periodu nisu nisu bili ažurni, a pojedini su naplatili bukvalno nula predmeta - rekao je Čupković.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf. rs / Izvor: Politika)