Otvoren novi parking u Beogradu u bulevaru Zorana Đinđića (FOTO)

- Više od 1.200 građana potpisalo je peticiju za ovo parkiralište, što predstavlja dobar primer kako oni mogu da utiču na sređivanje grada – istakao je Goran Vesić, gradski menadžer

Novo parkiralište u Bulevaru Zorana Đinđića, sa ukupno 308 parking mesta, danas je zvanično otvoreno i dato građanima na upotrebu. Gradski menadžer Goran Vesić, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i direktori "Parking servisa", "Zelenila – Beograd" i "Beograd-puta" Andrija Čupković, Slobodan Stanojević i Ivan Tejić izrazili su tom prilikom veliko zadovoljstvo što je rešen jedan veliki problem žitelja ovog dela Novog Beograda.

Ovako izgleda NAJMODERNIJA GARAŽA u Beogradu! (FOTO)

- Problem parkiranja na ovoj lokaciji bio je veoma izražen jer ima velik broj poslovnih i stambenih zgrada. Bilo je i otežano odvijanje saobraćaja, a pešaci su bili ugroženi. Zato je deo slobodnog prostora na ovoj velikoj saobraćajnici pretvoren u parkiralište, a deo je ozelenjen. Više od 1.200 građana potpisalo je peticiju za ovo parkiralište, što predstavlja dobar primer kako oni mogu da utiču na sređivanje grada – istakao je Vesić.

Gradski menadžer je precizirao da problem nedostatka parking mesta predstavlja jedan od tri najveća problema u Beogradu i podsetio da je nedavno i na Vračaru urađeno 388 novih parking mesta.

Grad je odlučan da, korak po korak, ovaj problem rešava, istakao je Vesić.

Dušan Rafailović je najavio da će se sledeće godine raditi parking garaža na Studentskom trgu, a na sličan način, kao i u Bulevaru Zorana Đinđića, izgradiće se i parkiralište u Ulici Zdravka Čelara, sa 220 novih parking mesta.

Slobodan Stanojević je precizirao da su na ovom potezu ekipe "Zelenila" posadile četiri hiljade kvadrata travnog busena i devedeset sadnica javora i lipe, sa posebnim sistemom za navodnjavanje.

Parking u Bulevaru Zorana Đinđića uredilo je preduzeće "Beograd-put". Radovi na uređenju dela saobraćajnice Bulevara Zorana Đinđića izvedeni su u postojećoj regulaciji, izgradnjom saobraćajnih površina, tj. saobraćajnice sa upravnim parkinzima u srednjem razdelnom pojasu i parkinga pod uglom u ivičnom zelenom pojasu na delu katastarske parcele 6657 KO Novi Beograd, koja predstavlja parcelu ulice.

Radovi, koji su trajali 80 dana, završeni su u predviđenom roku.

(Telegraf.rs)