DECA NISU BIRAČKO TELO, NITI SU KANDIDATI NA IZBORIMA: Žeželjeva iskritikovala Ivana Ivanovića!

- Koji god da je motiv autora u emisiji ''Veče sa Ivanom Ivanovićem'' želim jasno da istaknem da deci nije mesto u prilozima koji obrađuju političke teme, makar prilozi pretendovali na prefiks humoristički - istakla je Katarina Žeželj

Beogradski Zaštitnik građana Katarina Žeželj kritikovala je danas prilog u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" u kojem su se pojavila deca, ocenjujući da je reč o zloupotrebi dece.

Ona je izrazila očekivanje da će se autor emisije izviniti svojim "nevoljnim maloletnim akterima" u prilogu, njihovim porodicama i javnosti koja, kako navela Žeželj, nije shvatila šta je to bilo šaljivo u prilogu iz emisije.

- Koji god da je motiv autora u emisiji ''Veče sa Ivanom Ivanovićem'' želim jasno da istaknem da deci nije mesto u prilozima koji obrađuju političke teme, makar prilozi pretendovali na prefiks humoristički. Deca nisu biračko telo, nisu ni kandidati na izborima niti učesnici u političkom životu, pa ne smeju biti ni nevoljni akteri više ili manje uspešnog TV humora na temu politike - poručio je beogradski ombdusman Žeželj.

Deca se, navela je Žeželj u saopštenju, u pristojnom društvu ne zloupotrebljavaju ni u jednoj oblasti života, pa ni u politici ili u produkciji programa koji je nesumnjivo namenjen odraslima.

- Deca se ne zloupotrebljavaju ne samo zato što je to nezakonito, nego pre svega jer nije pošteno ni humano - istakla je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)