BEOGRAD ĆE BITI POTPUNO DRUGAČIJI: Nećete prepoznati Ulicu kneza Miloša, a nići će i nešto potpuno NEVEROVATNO! (FOTO)

Prema očekivanjima direktora "Parking Servisa" Andrije Čupkovića, grad bi trebalo da dobije građevinsku dozvolu već u julu ove godine, a planiran početak radova je 2017.

Trg Slavija i Bulevar oslobođenja su prvi na listi za rekonstrukciju, a nakon ove dve lokacije u Beogradu, na red dolazi i Ulica kneza Miloša, koja bi trebalo da dobije i šestu traku.

Osim što će dobiti i šestu traku, po sredini će biti i malo ostrvce koje će razdvojiti dva suprotna smera.

Ono što je novitet u ovoj rekonstrukciji je i veliki plan Grada Beograda i JKP Parking servis, izgradnja velike podzemne garaže koja bi se protezala od Nemanjine ulice do Višegradske.

Planirana površina je 12.100 metara kvadratnih, a kapacitet garaže će biti 427 parking mesta, od čega 20 rezervisano za osobe s invaliditetom.

Prema očekivanjima direktora Parking Servisa Andrije Čupkovića, grad bi trebalo da dobije građevinsku dozvolu već u julu ove godine, a planiran početak radova je 2017.

Inače, i pored toga što će se u Beogradu vladati još veći saobraćajni kolaps kada dođe na red rekonstrukcija najveće ulice u prestonici, koja se prostire na 1.600 metara, ali je nesumnjivo da će krajnji rezultat biti povoljan za sve, počev od stanara tog dela grada, preko vozača, pa sve do turista.

(Telegraf.rs)