OTVARAJU SE NOVA RADNA MESTA: Beograd priprema industrijsku zonu u Lazarevcu!

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, u ovoj godini će se za opštinu Lazarevac planira nekoliko velikih projekata, koji će poboljšati život građana

Gradski menadžer Goran Vesić, obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice Boška Milutinovića u MZ Veliki Crljeni u opštini LazarevacPrema njegovim rečima, ova ulica će mnogo značiti za građane jer će povezati mesnu zajednicu sa obilaznicom.

- Ovde ćemo uraditi gotovo 200 metara ulice, širine tri metra, a vrednost radova je oko 1,4 milona dinara. Inicijativu su pokrenuli čelnici opštine Lazarevac, kao i građani, a posao će biti završen do 12. februara. Ekipe "Beograd-puta" su stalno na terenu i koriste vreme bez snega kako bi se ovaj rok ispoštovao - rekao je Vesić.

On je naglasio da će MZ Veliki Crljeni u narednim mesecima imati nekoliko važnih projekata.

- Grad Beograd će zajedno sa opštinom Lazarevac iz "zelenog dinara" izdvojiti 80 miliona za rešavanje problema kanalizacije, što je veliki problem u ovom selu - rekao je Vesić i podsetio da će Grad Beograd u narednih deset godina realizovati projekat izgradnje vodovoda i kanlizacije i da će svaka kuća imati priključke za vodovod i kanalizaciju.

On je dodao da je zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću odvojeno pet miliona dinara za rešavanje ambulante u ovom selu i obnavlja se i Dom zdravlja u Lazarevcu.

- Pored Tamnavske petlje, Grad Beograd priprema industrijsku zonu od 200 hektara, što će podstaći i nvesticije u Lazarevcu, a za ljude koji žive u okolini otvoriće se nova radna mesta. Verujem da će izgradnjom auto-puta, koji dobro napreduje, i ova industrijska zona dobiti na značaju. Ovi građani mogu da kažu da nisu zaboravljeni i da grad vodi računa o njima - rekao je gradski menadžer.

On je istakao da se u Lazarevcu ovoj godini planira nekoliko velikih projekata.

- Postavićemo kamen temeljac za porodilište, radi se Ulica Stanislava Sremčevića Crnog u vrednosti od 75 miliona dinara, za šta je raspisan tender, završavamo vodovod u Vrbovnu i Stepojevcu, a gradiće se i dom za decu sa smetnjama u razvoju. Građani Lazarevca mogu da očekuju da će u ovu opštinu biti investirano mnogo više nego što je to bilo do sada - najavio je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Tomislav Rikanović zahvalio je gradskom menadžeru i Gradu Beogradu na tome što se poslednje dve godine izdvajaju znatna finansijska sredstva za ulaganje u putnu infrastrukturu.

Ova ulica je od izuzetno velikog značaja za sve stanovnike MZ Veliki Crljeni, na šta su stanovnici čekali 68 godina. Naš cilj je da u toku ove godine svaka ulica u ovom naselju dobije asfalt - istakao je on.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević izrazio je zadovoljstvo što je Grad Beograd prepoznao probleme sa kojima se susreću žitelji ovog naselja i cele opštine.

- Za nas je bitno što će uskoro početi i izgradnja prve faze kanalizacije, što je veoma značajno za 6.000 stanovnika ovog naselja - rekao je on i ponovio da će industrijska zona značiti nova radna mesta.

Događaju su prisustvovali direktor JKP "Beograd-putIvan Tejić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanliazacija” Svetozar Veselinović i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

(Telegraf.rs)