ŠIRE SE GNUSNE LAŽI O ŠUMICAMA: Evo šta će se STVARNO desiti sa najomiljenijim SPORTSKIM CENTROM!

- Gnusna je laž DS da "Šumice" neće postojati ili da sam dao ostavku zbog toga. Podbunjuju građane na taj način - upozorava predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić

Sportski centar "Šumice" nastavlja da radi i realizuje svoj program i aktivnosti, tako što prelazi u vlasništvo JP "Poslovni prostor Voždovac", odlučeno je na 16. sednici Skupštine GO Voždovac.

Odbornici su na Skupštini prošlog petka doneli Odluku o ukidanju Centra za kulturu i sport "Šumice", na osnovu koje se sprovodi i postupak redovne likvidacije.

Predlažući donošenje ove odluke, Veće opštine je imalo u vidu teško materijalno stanje ovog centra, zbog čega nije moguće ostvariti svrhu osnivanja ove ustanove, kao i činjenicu da redovnim poslovanjem i aktivnostima ustanove nije moguće otkloniti pomenuto stanje.

Protokolom o saradnji Grada Beograda i Gradske opštine Voždovac, koji je sačinjen u skladu sa postignutim dogovorom o merama koje je potrebno preduzeti, obezbeđena su sredstva za likvidaciju Centra za kulturu i sport "Šumice" u iznosu od 100 miliona dinara.

Gnusna je laž DS da Šumice neće postojati ili da sam dao ostavku zbog toga. Podbunjuju građane na taj način - upozorava predsednik GO Voždovac Aleksandar Savić.

Predsednik OPŠTINE VOŽDOVAC podneo ostavku. Evo i zašto

Obraćajući se odbornicima,  podsetio je na razloge zbog kojih se "Šumice“ danas nalaze u katastrofalnom stanju:

- Agencija za budžetsku inspekciju je utvrdila brojne nepravilnosti, nedostatke i nenamensko trošenje budžeta 2008. i 2009. godine. Najmanji telefonski račun u "Šumicama“ bio je 220.000, a najveći 480.000 dinara. Zbog tadašnjeg opštinskog rukovodstva koje je svoju reprezentaciju usmeravalo preko CKS "Šumice“, sa njihovog računa u 2008. godini dato je 850.000, a 2009. godine 750.000 dinara. U kafiću "Forest gaj“, uz piće kupovale su se i cigarete, a čak se pojavljuje i račun za hranu za kanarince“.

Sve nekategorisane ulice na opštini Voždovac će biti alsfaltirane! (FOTO)

On je objasnio da će donošenjem nove Odluke, objekat "Šumice“, sve pokretne stvari i upravljanje njima preuzeti JP „Poslovni prostor Voždovac“, a da će objekat sprovoditi sportske i kulturne sadržaje kao i do sada, tako da građani neće osetiti da se bilo šta promenilo u pogledu usluga koje se pružaju.

Na kraju skupštinske sednice Aleksandar Savić podneo je ostavku na funkciju predsednika opštine Voždovac, sa željom da se izađe na izbore nakon dvogodišnjeg rukovođenja Opštinom i proveri volja Voždovčana. Skupština je donela Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata predsednika Gradske opštine Voždovac sa 05.02.2016. godine, a na osnovu toga i Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata zamenika predsednika Gradske opštine Voždovac i svih članova Veća.

(Telegraf.rs)