Od sada veći prostor za invalidska parking mesta (FOTO)

Do ove promene je došlo nakon što su osobe s invaliditetom sugerisale da je razmak između parkiranih automobila toliko mali da ne mogu da uđu ili izađu iz vozila

JKP "Parking servis" počelo je s novim načinom obeležavanja parking mesta za bozila osoba s invaliditetom u javnim garažama i na parkiralištima, a koja će biti šira od postojećih za dodatnu traku od 1,3 m i omogućavaće vozačima komotno izlaženje i ulaženje u vozilo.

Nov način obeležavanja parking mesta započet je posle sugestija osoba s invaliditetom da je razmak između parkiranih automobila toliko mali da ne mogu da uđu ili izađu iz svog vozila, a što će im širim parking mestima biti omogućeno. Takođe, Preduzeće je razmišljao i opoziciji ovih parking mesta tj. da ona budu u blizini blagajne i ulazno-izlaznih rampi iz garaže, kako bi korisnicima bilo olakšano korišćenje parkinga.

Radnici "Parking servisa" iskoristili su lepo vreme prethodnih dana i do sada su iscrtali parking mesta u garažama "Obilićev venac", "Zeleni venac", "Masarikova", "Vukov spomenik", i na parkiralištima "Karađorđeva", "Kamenička", "Simpo", "Politika", "Čukarica", "Sava Centar" i "Slavija".

U planu je da u narednom periodu nova horizontalna signalizacija bude uvedena na svim ostalim parkiralištima kojima upravlja "Parking servis", odnosno na ukupno 84 parking mesta za vozila osoba s invaliditetom. Prve na redu su garaže "Botanička bašta" i "Dr Alekdsandra Kostića".

(Telegraf.rs)