KAKVA BRUKA U CENTRU BEOGRADA: Holanđaninu ukrali bicikl kojim je hteo da POMOGNE DECI OBOLELOJ OD RAKA! (FOTO)

Cilj ove vožnje je prikupljanje finansijskih sredstava radi podrške nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka "NURDOR"

Ivar Skirs (30) planirao je da ove godine između 30. aprila i 12. maja biciklom prođe kroz šest zemalja, od Holandije do Srbije, rutom dugom 2.040 kilometara. Međutim, bicikl vredan 600 evra ukraden mu je u Beogradu na šestom spratu jedne zgrade.

SRAMOTA: Biciklom prošao pola sveta, ukraden mu u Beogradu!

Cilj ove duge vožnje je prikupljanje finansijskih sredstava radi podrške nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka "NURDOR".

- Želim da ovom akcijom pomognem u podizanju svesti i da prikupljanjem novčanih sredstava pomognem NURDOR-Srbija. U martu 2015. ambasada Holandije je posetila jednu od Nurdorovih roditeljskih kuća u Beogradu i opremila dvorište. Tada sam dobio želju da i ličnim primerom učinim koliko mogu i doprinesem skupljanju sredstava - rekao je Skirs.

Podsećamo i da je 2012. godine u Beogradu ukraden bicikl cikloturisti iz Japana Rio Asadžiju, a nakon velike medijske pažnje i brze policijske istrage Ivica Dačić je pronađeni bicikl zvanično vratio Japancu.

(Telegraf.rs/Izvor: nsbi.org.rs)