Evo kako je RAŠA POPOV reagovao kada je čuo da je dečak koji je pokušao da ga opljačka - POSTAO ODLIKAŠ!

- Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan, video sam da su to bila vrlo inteligentna deca, ali opet kažem, ne želim da se sećam više tog događaja - objasnio nam je Raša Popov

Maloletni dečak I. N. (12) koji je pre dve godine sa još dvojicom dečaka pokušao da upadne u stan našeg književnika Raše Popova proglašen je za jednog od najboljih đaka u razredu koji pohađa.

RAŠA POPOV: Ceo život sam posvetio deci, a sad sam doživeo da me tuku!

On je drugi razred osnovne škole "Vožd" koja pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, i kako direktor ustanove Dragan Rolović kaže, on se dosta popravio od onog trenutka kada je primljen kod njih.

Vršnjaci ove dece pretukli su Rašu Popova! (VIDEO)

- I. N. je pre nego što je primljen u naš Zavod živeo na ulici, nije imao nikakve radne navike i znao je samo mali fond reči. On je za ove dve godine koliko je pohađao program intezivnog tretmana pokazao veliki napredak u učenju što je rezultiralo njegovim dobrim ocenama - ispričao je Rolović.

Sada više nije u tom programu, i kako nam je direktor rekao pohađa opštu nastavu sa ostalom decom.

- Dolazi redovno na nastavu, dobar je đak i raduje se učenju. Rizik kod takve dece uvek postoji, naročito za njega koji uskoro ulazi u pubertet, ali za sada stvari idu u dobrom smeru.

Povodom ovoga pozvali smo i našeg cenjenog književnika Rašu Popova koji se kako nam je rekao nerado seća tog događaja.

- Prvo bih hteo da demantujem pisanja mnogih medija za sve ovo vreme. Naime, dečaci me nisu prebili, već su samo pokušali da me opljačkaju i nasilno upadnu u moj stan. Kako god, to je bilo traumatično iskustvo za mene, i nekoliko meseci posle toga sam imao traume... Možda ih još uvek imam.

Na naše pitanje da li misli da ovaj dečak može da izađe na pravi put i postane dobar čovek odgovorio nam je sledeće:

- Pa, tako bi trebalo da bude... nadam se da će biti tako. Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan video sam da su to bila vrlo inteligentna deca, ali opet kažem, ne želim da se sećam više tog događaja.

Na kraju razgovora rekao nam je da je pročitavši jednu kjnigu pre nekoliko dana saznao nešto vrlo važno.

- U toj knjizi koju je napisala Melanija Klajn, kaže se da kad jednom imaš konflikt sa nekim, njegova duša  ulazi u vašu - dodao je Popov.

Pogledajte video:

(S. K.)