A NA OTVARANJU TAŠA SPEKTAKL: Rokerima uručene plakete Beograda! (FOTO)

- Ne postoji bolji način da proslavimo otvaranje renoviranog stadiona nego jednim spektaklom, koncertom najboljih srpskih rok grupa i mi im danas kažemo jedno veliko hvala za decenije rada i promovisanja rokenrola - rekao je gradonačelnik Mali

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je danas na novootvorenom stadionu "Tašmajdan" predstavnicima rok bendova plakete Grada Beograda "za doprinos razvoju avangardnog zvuka i povratak beogradskog duha". Plakete su dobili Yu grupa, Galija, Riblja čorba, Električni orgazam, Piloti, Van Gog i Point blank.

PRLJAVO KAZALIŠTE otvara koncertnu sezonu na Tašu!

Siniša Mali je istakao da se danas, nakon pet godina radova, stadion "Tašmajdan" vraća Beograđanima.

Beograđani, prijavite probleme preko OVE APLIKACIJE! (FOTO)

– Danas ovo kultno mesto koje generacije Beograđana pamte po sportskim, kulturnim aktivnostima i koncertima vraćamo sadašnjim i budućim generacijama kako bi i one imale iste uspomene koje imamo i mi. Ne postoji bolji način da proslavimo otvaranje renoviranoig stadiona nego jednim spektaklom, koncertom najboljih srpskih rok grupa i mi im danas kažemo jedno veliko hvala za decenije rada i promovisanja rokenrola, ali i Beograda i naše zemlje - rekao je Mali, pa dodao:

- Sav prihod od prodaje ulaznica, koje su koštale samo simboličnih sto dinara i prodate su u rekordnom roku, ide za Prihvatilište za decu ulice. I ta deca će večeras biti sa nama i imaće priliku da uživaju u ovom koncertu, a to je sjajna uvertira za ono što čeka Tašmajdan u budućnosti.

On je dodao da će Tašmajdan postati lider u regionu za velika koncertna dešavanja.

NOVI ALBUM, VELIKI BEOGRADSKI KONCERT: "Van Gogh" bogato slavi 30 godina rada! (VIDEO)

– Hvala vam za sve što ste uradili za rokenrol scenu u Srbiji, što promovišete Beograd, što našoj deci dajete pravi primer kako treba raditi i vredonosti koje treba deliti, a mi ćemo kao grad da se trudimo da ovakva kultna mesta obnavljamo i čuvamo – rekao je Siniša Mali i dodao da će grad ponuditi 50 odsto jeftinije uslove organizacije koncerata u narednih godinu dana na "Tašu" svim bendovima kojima su danas uručene plakete.

Rok muzičari su zahvalili Gradu Beogradu što se setio njih i što je ovo kultno mesto i rokenrol vratio Beograđanima. Oni su prezadovoljni izgledom rekonstruisanog stadiona i smatraju da će ovde nastupati evropske i svetske zvezde.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak, gradska sekretarka za privredu Tijana Maljković, direktorka Službe za informisanje Mirjana Pavičić, direktor Agencije za investicije Luka Petrović i direktor SPC „Tašmajdan” Milan Novović.

(Telegraf.rs)