POLA BEOGRADA DANAS BEZ VODE: Evo i koji delovi TAČNO!

Bez vode će ostati opštine Palilula, Rakovica, Čukarica, Surčin i Voždovac, a ostali delovi grada će ili povremeno ostajati bez nje ili će imati smanjen pritisak

Zbog havarije koja se juče dogodila u proizvodnom pogonu “Makiš”, deo Beograda od jutros u sedam nema vodu i tako će biti sve do sutra u sedam, a i ostali delovi prestonice mogu očekivati umanjen pritisak ili povremene prekide u snabdevanju vodom.

- Kvar nije moguće sanirati bez zaustavljanja proizvodnje vode, što znači da će veliki broj potrošača ostati bez nje - saopštili su iz JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”.

BEOGRAĐANI, LEPE VESTI: U kanalizaciju će biti uloženo - 23 MILIJARDE DINARA!

Došlo je, naime, do defekta na cevovodu sirove vode, odnosno pucanja reduktora zatvarača prečnika 1500 milimetara koji se nalazi u razdelnom oknu. JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ preduzelo je sve neophodne aktivnosti kako bi u najkraćem mogućem roku saniralo kvar.

Zbog toga vodu neće imati opštine Palilula (Krnjača, Kotež, Ovča i Borča), Rakovica (u blizini zgrade Gradske opštine, kao i ulica Patrijarha Dimitrija sa okolnim ulicama), Čukarica (Žarkovo, Železnik, Umka, Ostružnica, Rušanj, Sremčica i Velika Moštanica), Surčin (Progar, Jakovo, Petrovčić, Boljevci i Bečmen) i Voždovac (Ripanj, Stepašinovac, Zuce, Tranšped, Orlovica, Lipar, Čaršija, Feroplast, Vrčin, Pinosava, Beli Potok i toranj Avala).

SUTRA ĆE POLA BEOGRADA BITI BEZ VODE: Evo i koji delovi TAČNO!

Potrošači u ostalim delovima Beograda, u navedenom periodu, mogu osetiti umanjen pritisak, a dans od 12 do ssutra u sedam mogući su i ti povremeni prekidi u snabdevanju.

Tokom neodložnih radova potrošači će se snabdevati vodom iz rezervoara beogradskog vodovodnog sistema, koji će biti maksimalno napunjeni. Brzina potrošnje vode iz rezervoara zavisi isključivo od ponašanja potrošača.

(Telegraf.rs)