CRNI OBLACI POTOPILI BEOGRAD: Pogledajte kakvo se NEVREME sručilo na prestonicu! (VIDEO) (FOTO)

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u narednih 12 sati očekuje od 30 do 50 mililitara kiše po kvadratnom metru

Nevreme koje je najavljeno za večeras gde se očekivalo da će pasti od 30 do 50 mililitara kiše po metru kvadratnom u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima Srbije, zahvatilo je i Beograd, i to obilnim pljuskom.

VODOPAD USRED BEOGRADA: Stravične slike nevremena na Sajmu, prolaznici U ŠOKU! (VIDEO)

Obilna kiša počela je da pada u srpskoj prestonici oko 15:20 časova, iako su sve prognoze ukazivale da će kiša početi u večernjim časovima, a što se tiče Beograda, meteorolozi su najavili da se tek od sutra očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno sa kišom, uglavnom pre podne. Međutim, kiša je pala već u popodnevnim časovima danas, i iznenadila Beograđane.

(UŽIVO) CRNI KIŠNI OBLACI JURE KA SRBIJI: Pratite gde se TAČNO nalaze!

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u narednih 12 sati, od večeras, tokom noći i sutra pre podne, u zapadnim, jugozapadnim i juznim krajevima lokalno očekuje od 30 do 50 milimetara kiše po kvadratnom metru.

U saopštenju RHMZ navedeno je da se sutra očekuje oblačno i hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, intenzivnijim na jugu i jugozapadu, gde se očekuju obilnije padavine, naročito ujutru i pre podne.

Meteorolog Nedeljko Todorović rekao je za Telegraf da se večeras i sutra očekuje da će pasti nešto više od od prosečne polumesečne količine padavina.

- Količina od 30 do 50 mililitara po kvadratnom metru je više od prosečne polumesečne količine padavina za septembar. Dobro je što ovolika količina padavina neće biti u celoj Srbiji. To je uobičajna količina za pljuskove, i udarno će biti večeras i sutra - rekao je Todorović, i napomenuo da sve zavisi od konfiguracije terena, od prethodnih vremenskih uslova, godišnjeg doba, ali i doba dana i noći u kojima će doći do padavina.

Od srede se očekuje poboljšanje vremena, posle podne slabljenje intenziteta, a na jugu i istoku prestanak padavina.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistocni, jutarnja temperatura od 12 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 24.

U Beogradu se sutra takođe očekuje pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno sa kišom, uglavnom pre podne.

Vetar će biti slab do umeren, severni i severoistocni, jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna oko 20 stepeni Celzijusa.

(Telegraf.rs / Tanjug)