OBELEŽENO 77 GODINA OD ISTORIJSKE FORMULE 1: Vesić otvorio revijalnu trku oko Kalemegdana (FOTO)

Od sledeće godine će biti takmičarska igra u više selekcija, i na pravi način će se, pre svega, dati doprinos razvoju automobilizma, najavio je Vesić

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je danas revijalnu trku oko Kalemgdana, kojom je obeleženo 77 godina od istorijske trke Formule 1, održane 1939. godine u Beogradu.

TRKA FORMULE 1 PONOVO U BEOGRADU: Spektakl na Kalemegdanu će vas vratiti u prošlost!

Ta trka je održana 3. septembra i poznata je po tome da je ona jedina te vrste koja je održana za vreme Drugog svetskog rata, rekao je Vesić.

Malo Beograđana zna za tu trku, rekao je on i dodao da je Beograd u to vreme imao oko 250.000 stanovnika, a da je na trci bilo oko 100.000 ljudi.

- Ove godine se podsećamo tog memorijala iz 1939. godine - rekao je on, i najavio da će od sledeće godine trka biti takmičarska i da će njenu organizaciju preuzeti Auto - moto savez.

Prema njegovim rečima, od sledeće godine će biti takmičarska igra u više selekcija, i na pravi način će se, pre svega, dati doprinos razvoju automobilizma.

- I, ono što je još važnije, poboljšaće se turistička ponuda Beograda, jer ovo je nešto na šta će dolaziti i ljudi sa strane - istakao je gradski menadžer.

On je naglasio da ovogodišnja trka nije organizovana novcem iz gradskog budžeta, već uz pomoć Auto - moto saveza i sponzora.

Kako je dodao, podržao je organizaciju trke jer je i on lično ljubitelj Formule 1.

Interesovanje posetilaca za trku bilo je veliko, a o tome govori činjenica da se na Kalemegdanu danas okupilo više stotina građana.

U trci su učestvovale četiri klase vozila: stare formule, motori, oldtajmeri i nacionalna klasa "fića".

(Telegraf.rs / Tanjug)