HUMANOST NA DELU: Akcija na Fejsbuku za pomoć Lidiji

Lidiji Stojanović, da bi preživela, neophodna je transplatacija jetre. Na društvenoj mreži formirana grupa "Drugari za Lidiju" sa ciljem da pomogne u prikupljanju 120.000 evra neophodnih za operaciju

Fejsbuk grupa "Drugari za Lidiju" za samo nekoliko dana dobila je gotovo 30.000 članova, drugara, prijatelja i humanih ljudi koji žele da pomognu Lidiji Stojanović, studentkinji V godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, da sakupi sredstva u visini od 120.000 evra kako bi platila transplataciju jetre.

Lidija se već dvanaest godina leči od autoimune bolesti jetre, i svakodnevno je pod terapijom koja usporava bolest, ali nanosi razornu štetu ostalim organima. Svakodnevno je suočena sa opasnošću krvarenja usled visokog krvnog pritiska u jetri i proširenih vene u jednjaku, koje može voditi u smrt, a šansu za život Lidiji bi pružila operacija u inostranstvu.

Akciju prikupljanja pomoći podržali su studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Studenstki parlament BU i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu. "Drugari za Lidiju" organizovali su i dve humanitarne žurke, jednu u klubu Petica na Adi Ciganliji u petak, i drugu u subotu u kafeu Planta kod Ekonomskog fakulteta.

Ukoliko želite da se priključite grupi za pomoć Lidiji Stojanović i pomognete da jedan mladi život dobije novu šansu, priključite se Fejsbuk grupi http://www.facebook.com/groups/drugarizalidiju/ ili shodno svojim mogućnostima novac možete uplatiti na tekući račun: 205-9011004720436-54 i devizni:90-310-1825422.6.

Sredstva za Lidijino lečenje su hitna, a i minimalna pomoć može biti izuzetno značajna.

(Lj. Vučetić)