Probali smo najneobičnije piće na Trgu otvorenog srca u Beogradu: Kuvano pivo (FOTO)

Našim nepcima se svidela ova kombinacija blago gorko-slatko-kiselih ukusa. Svakako ne moram da vam naglašavam da nas je ugrejala! Živeli!

Na Trgu otvorenog srca, žile kucavice grada koja ubrzano počinje da pumpa uoči novogodišnjih praznika, preduslov za dobru zabavu je da imate otvoren um. Baš kao što je i Beograd otvoren grad.

Evo kakvo nas vreme očekuje za praznike: U najluđoj noći suvo, prava ledara tek u utorak! (FOTO)

Zato smo, bez obzira da li ste jedan od očekivanih 100.000 turista, naš gost iz drugog grada ili samo slučajni prolaznik koji žuri, rešili da vas umesto standardnog dočeka s rakijom, kuvanim vinom ili dosadnim čajem - ovog puta ponudimo egzotičnim KUVANIM PIVOM SA MEDOM.

Kako nam je rekao Zoran, domaćin kućice u kojoj je prvi put u ponudi ovaj neobični topli napitak, on se pravi kuvanjem kvalitetnog, svetlog piva u koji se dodaju med i limun.

-  Ideja je potekla iz inostranstva, gde sam i sam prvi put okusio toplo, kuvano pivo. Ljudi dobro reaguju, vole da probaju nešto po prvi put. Kad popiju pivo, zadovoljni su! - kaže on i naglašava da se pri kuvanju procenat alkohola smanjuje, a da mu med daje slatkoću.

Dobar domaćin nam je ponudio da konzumiramo njegovu verziju piva, inače jednog od najstarijih pića koji su koristili čak i stari Egipćani. Pa ko smo mi da kažemo ne?

Našim nepcima se svidela ova kombinacija blago gorko-slatko-kiselih ukusa... Svakako ne moram da vam naglašavam da nas je ugrejala!

Živeli! Želimo vam srećnu Novu godinu!

(S. Ilić - s.ilic@telegraf.rs)