Tezga na Kalenić pijaci ponovo 4.500 evra!

Završena prva ovogodišnja licitacija za tezge na pijacama

Najveći izlicitirani iznos od 535.000,00 dinara postignut je na prvoj ovogodišnjoj javnoj licitaciji koja je održana u subotu, 4.februara u upravnoj zgradi pijace „Kalenić. Veliki broj zainteresovanih nadmetao se za pijačnu opremu na pijacama: "Kalenić", "Zemun", TC "Novi Beograd", "Vidikovac" i "Blok 44".

Najveće interesovanje,  i ovoga puta bilo je za centralno-gradsku pijacu "Kalenić". Za tezgu koja se nalazi u sredini pijace, a ne u prvom redu nadmetalo se više lica i  za 3 minuta dostigla je sumu od 535.000,00 dinara, koja je ujedno bila i najveća ponuđena cena na javnoj licitaciji.

Gradske  pijace i na ovaj način dokazale su da pijace mesto najboljeg plasmana proizvoda i zarade kojom se obezbeđuje siguran život cele porodice, a ne socijalna kategorija. U evropskim gradovima u okruženju, licitacioni iznosi dostižu vrednost i do 100.000,00 evra, što je i cena jednog komfornog stana. Preduzetnici i poljoprivredni proizvođači i u Beogradu prepoznaju  pijace kao centre promocije ekonomske aktivnosti i regeneratore radnih mesta, koji će im pružiti sigurnu zaradu i posao kako za sebe, tako i za članove svog domaćinsta i budućih generacija.

Ukupan prihod na ovoj javnoj licitaciji iznosio je ukupno 1.185.000,00 dinara, a  ostvarena sredstva JKP "Gradske pijace" usmeriće ka osavremenjavanju pijačnih kapaciteta i uvođenju novih usluga. Praksa dodele pijačne opreme putem javne licitacije počela je prošle godine i Preduzeće  nastaviće sa istom i u narednom periodu, kako bi se na transparentan i jasno definisan način po jednakim uslovima dodeljivala pijačna oprema.

(Telegraf.rs/PR)