U Osnovnoj školi u Bariču ratna zona: Roditelji napali učiteljicu pred decom, danas u klupi samo jedan đak (FOTO)

Juče se u Bariču odigrala prava drama, učiteljica u suzama napustila školu

Osnovna škola "14 oktobar" u Bariču poslednja tri dana je prava ratna zona u kojoj se sukobljavaju suspendovana učiteljica odeljenja I-1 Verica Jevtić i učiteljica koja suspendovanu menja Valentina Radojičić, ali i roditelji dece koja idu u ovaj razred. Zbog sukoba, koji je kulminirao juče kada su roditelji napali učiteljicu na zameni, danas će u školi biti samo jedno dete.

Roditelji đaka prvaka škole iz Bariča: Decu su nam držali zaključane u učionici! Direktorka: To nije istina! (VIDEO)

Problem je nastao kada je suspendovana učiteljica pre tri dana ušla u učionicu I-1 u vreme časa, iako je tu već bila učiteljica na zameni. Nakon manjeg sukoba, situacija se smirila, ali obe učiteljice ostale su sa đacima sve do trećeg časa.

Direktorka škole, Marijana Stojanović, pokušala je da reši problem, međutim, suspendovana učiteljica nije htela da napusti učionicu, a u protestu su joj se pridružili i roditelji.

Oni čak tvrde da su deca jedno vreme bila i zaključana u učionici sa direktorkom i učiteljicom na zameni, koja je to negirala.

- Ja sam zatvorila vrata, ali niko ih ni u jednom trenutku nije zaključao. To mogu da potvrdim, da deca nisu bila zaključana – rekla je ona, dok nije mogla da objasni zašto bi roditelji navodili suprotno.

Kako nam je direktorka rekla, Verica Jevtić je suspendovana zbog teže povrede radne obaveze u produženom dnevnom boravku. Iako je postupak protiv nje u toku, učiteljica dolazi na posao i pokušava da drži časove.

Roditelji koji podržavaju Vericu Jevtić juče su u toku časa upali u učionicu i vređali učiteljicu na zameni. U tom trenutku, u učionici su bila i dva učenika.

- Ta deca su juče doživela stres. Njihovi roditelji su razmišljali sve do danas da li da ih puste u školu ili ne i evo, nastava je počela, a nama u učionici sedi samo jedan đak. Učiteljica koja je bila na zameni, uzela je bolovanje posle neprijatnosti koju je juče doživela i ona sigurno više neće dolaziti u školu - rekla nam je direktorka.

Zbog cele situacije, u Bariču je bila i policija, ali dok oni ne utvrde šta se tačno dogodilo i ko treba da odgovara, ništa se mnogo neće promeniti. Odnosno, časove će od danas pohađati samo jedno dete.

(Telegraf.rs)