Otvoren festival na Savskoj promenadi: Večeras koncert Lene Kovačević (FOTO)

Još jedna lepa slika Beograda na početku leta, a nas očekuje još Karneval brodova, Bir fest i veliki broj drugih manifestacija u broju koji Beograd nikada nije do sada imao

Predsednica Gradske opštine Savski venac Irena Vujović otvorila je prvi „Global fest Sava port” na Savskoj promenadi, koji organizuje Turistička organizacija GO Savski venac u saradnji sa Kulturnim centrom „Nea Pangea” i organizacijom AIESEC, a uz podršku kompanije „Eagle Hills”. Otvaranju manifestacije prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

U okviru festivala svoju kulturu i tradiciju predstavljaju Grčka, Italija, Irska, Sjedinjene Američke Države, Kuba, Havaji, Brazil, Egipat, Avganistan, Turska, Azerbejdžan, Alžir, Maroko, Tunis, Kina, Tajland, Južna Koreja, Malezija, Indija i Indonezija.

– Nastojaćemo da ova manifestacija bude uvrštena u stalni program TO GO Savski venac i postane tradicionalna – rekla je Irena Vujović, podsetivši da će večeras u 20 časova na festivalu biti oržan i koncert Lene Kovačević.

Gradonačelnik Siniša Mali je istakao da festival koji je organizovala opština Savski venac predstavlja još jednu priliku za druženje sugrađana.

– Ovo je još jedna lepa slika Beograda na početku leta, a nas očekuje još Karneval brodova, Bir fest i veliki broj drugih manifestacija u broju koji Beograd nikada nije do sada imao. U odnosu na prvih pet meseci protekle godine u istom periodu ove godine imamo za trećinu više turista u Beogradu, više noćenja i to dokazuje da treba da nastavimo da radimo na ovaj način. Što više manifestacija budemo organizovali imaćemo više turista ali ćemo istovremeno i našim sugrađanima omogućiti da uživaju u svom gradu – istakao je Siniša Mali.

Pored bogatog kulturno-umetničkog programa i predstavljanja kulture i tradicije zemalja učesnica kroz muziku i igru, festival ima i humanitarni karakter, a svoje štandove imaju Hram Svetog Save i Škola za oštećene sluhom-nagluve „Stefan Dečanski”.

Od 15:30 časova na Savskoj promenadi biće priređen bogat muzičko - plesni program na bini u trajanju od pet sati, a u 20 časova počinje koncert Lene Kovačević.

Još jednom pozivamo sve beograđane da nam se pridruže, garantujemo dobru zabavu.

(Telegraf.rs)