Beograd kao najlepše svetske metropole: Kalemegdan dobio novo osvetljenje i sada izgleda veličanstveno

Ovo je samo deo projekta osvetljavanja javnih objekata u prestonici

Sahat kula, Leopoldova kapija, spoljašnost Stambol kapije i Sahat kapija na Kalemegdanu, dobile su novo, dekorativno osvetljenje, pa omiljena lokacija Beograđana i turista sada izgleda potpuno drugačije.

TAJNE BEOGRADSKIH MATIČARA: Klade se među sobom kad će ko da se razvede: Još na venčanju pogađaju koliko će brak da potraje

Osim ovih delova Kalemegdana, osvetljenje će dobiti i sve ostale kapije i zidine na Kalemegdanu, najavio je gradski urbanista Milutin Folić koji je u društvu direktora JP "Javno osvetljenje" Aleksandra Cincara Poposkog prisustvovao puštanju u rad novih svetiljki.

- Osvetlićemo i delove koji su do sada noću bili potpuno tamni i na taj način, ovaj najvažniji kulturno istorijski spomenik u Beogradu moći će da se obilazi u svako doba dana i noći - rekao je Folić.

Prema njegovim rečima, ovo je samo deo projekta osvetljavanja javnih objekata u prestonici.

- Nedavno smo osvetlili i Narodno pozorište, a sad sledi Narodni muzej, kao i još nekoliko objekata na potezu od Trga Republike, Vasine i Studentskog trga.

Gradski urbanista dodaje da će i svi objekti na kojima su nedavno obnovljene fasade na Kosančićevom vencu i u Karađorđevoj, takođe dobiti dekorativno osvetljenje.

(Telegraf.rs)