Postavljena 40. rampa za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Rakovica

- Pomenuti projekat pokrenuli smo pre 3 godine sa ciljem da se olakša svakodnevni život sugrađanima kojima su i najosnovnije aktivnosti predstavljale veliki problem

Direktor JP "Gradsko stambeno" Nikola Kovačević, u u društvu narodne poslanice Dušice Stojković posetio je danas u 10 časova zgradu u ulici Luke Vojvodića broj 69, ispred koje je postavljena 40. rampa za osobe sa invaliditetom na teritoriji opštine Rakovica, u okviru projekta "Beograd bez barijera".

- Inicijativa za postavljanje rampe našem preduzeću upućena je od strane lokalnih odbornika SNS-a, što predstavlja nastavak inače odlične saradnje koju smo i do sada imali sa odbornicima i poslanicima ove stranke sa teritorije rakovičke opštine, ističu u ovom preduzeću i dodaju:

- Pomenuti projekat pokrenuli smo pre 3 godine sa ciljem da se olakša svakodnevni život sugrađanima kojima su i najosnovnije aktivnosti predstavljale veliki problem. Do sada smo širom grada postavili više od 200, a do kraja godine, ispunićemo postavljene ciljeve i izgraditi 250 rampi. U cilju da na najbolji način odgovorimo potrebama sugrađana, rampe smo postavljali na osnovu zahteva stanara, svuda gde su za to postojali tehnički uslovi, koje je neophodno ispuniti zbog bezbednosti korisnika.

- Dosadašnja praksa i razgovori sa stanarima pokazali su da osim osobama sa invaliditetom, rampe umnogome pomažu i majkama sa malom decom i kolicima, kao i starijim sugrađanima koji se otežano kreću. Kao društveno odgovorno preduzeće, planom i programom poslovanja izdvajamo sredstva za ovaj projekat, čija je realizacija za Beograđane u potpunosti besplatna. Kovačević je prilikom posete rampi razgovarao sa okupljenim stanarima i nakon toga istakao da su povratne reakcije korisnika rampi ali i građana uopšte, jasan pokazatelj da treba da nastavimo da radimo na ovom i sličnim projektima, u cilju stvaranja sigurnijeg i bezbednijeg Beograda - istakao je Nikola Kovačević, direktor JP "Gradsko Stambeno".

(Telegraf.rs/ PR)