Jovičić se sastao sa nadbiskupom Hočevarom: Pogledajte o čemu su pričali

Članovi Saveta biće predstavnici Srpske pravoslavne crkve - Mitropolije beogradske i Eparhije banatske, Islamske zajednice Srbije, Rimokatoličke crkve i Rumunske pravoslavne crkve

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić sastao se danas sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom povodom formiranja Saveta za saradnju sa verskim zajednicama na teritoriji opštine Palilula.

Opština Palilula i Fondacija "Tijana Jurić" potpisale Sporazum o saradnji

Članovi Saveta biće predstavnici Srpske pravoslavne crkve- Mitropolije beogradske i Eparhije banatske, Islamske zajednice Srbije, Rimokatoličke crkve i Rumunske pravoslavne crkve. Sagovornici su istakli da će formiranje Saveta doprineti boljoj međuverskoj saradnji i saradnji Opštine i verskih zajednica.

Jovičić je izrazio želju da Savet postane platforma na kojoj će predstavnici svih konfesija imati priliku da iznesu svoje probleme, a da je na Opštini da da svoj doprinos u domenu svojih nadležnosti.

Na sastanku je iznet problem klizišta na mestu gde se nalazi Rimokatolička crkva Svetog Josipa u Pribojskoj ulici na Karaburmi povodom čega je Jovičić rekao da će Opština uložiti napor da se problem klizišta sagleda i iznađe rešenje za njegovu sanaciju.

(Telegraf.rs/ PR)