Siniša Mali: Nakon ušteda i vraćanja dugova ulažemo u nove projekte (FOTO)

U Beogradu je od 2014. godine urađeno 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 26 sportskih terena, pet parkova za kućne ljubimce

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisano igralište, teretanu na otvorenom i teren za mali fudbal u Ulici Dragice Končar na Voždovcu.

Siniša Mali: Briga o deci nam je prioritet (FOTO)

Siniša Mali je rekao da je u ovu investiciuju JKP "Zenilo Beograd", odnosno Grad Beograd, uložio gotovo devet miliona dinara.

- Na igralištu se nalaze novi rekviziti, postavljena je bezbedna podloga jer želimo da deca što više vremena provode napolju i da se druže. Važno je da budu u sigurnom i lepom okruženju. Tu je i deo za pezionere sa stolovima za šah.

- Sve to što je urađeno u ovom delu grada je lepa slika Bograda jer nam je želja da u međublokovskim prostorima između zgrada napravimo zelene površine koje sugrađani mogu da koriste - istakao je Mali i dodao da se nakon ušteda i vraćanja duga prethodne gradske vlasti može ulagati u nove projekte.

Prema njegovim rečima, u Beogradu je od 2014. godine urađeno 71 dečje igralište, 28 teretana na otvorenom, 26 sportskih terena, pet parkova za kućne ljubimce, a sanirano je i na desetine parkića.

- Trenutno se završava rekonstrukcija Pionirskog parka, Zemunskog parka, naredne godine se nastavlja rekonstrukcija parka Ušće, najvećeg parka u gradu. Želimo da imamo velike površine na kojima sugrađani mogu da provode slobdno vreme, ali i da ispred svojih zgrada imaju lepe zelene površine.

- Od te politike nećemo odustati, a reakcije građana nam pokazuju da smo na pravom putu. Radićemo još više kako bi naši mališani imali prava mesta za igru - naglasio je Siniša Mali.

On je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću na tome što se iz te opštine šalju inicijative i insistira na zeleni površinama. Direktoru JKP "Zelenilo Beograd" Slobodanu Stanojeviću je poručio da za narednu godinu planira nešto veći budžet koji će obezbediti da se uredi još više parkića i igrališta na teritoiriji Beograda.

Predsednik opštine Vždovac Aleksandar Savić je rekao da je to jedno od 30 igrališta koje je uređeno ili napravljeno na teritoriji opštine Voždovac u poslednje tri i po godine.

- Ova igrališta su upravo rezultat dobre ekonomske politike Grada Beograda. Za sledeću godinu na terotriji naše opštine planirano je da uradimo još pet ili šest igrališta, a sve dobre ideje naših sugrađana ćemo realizovati - naglasio je Savić.

On je najavio da će na Banjici, gde živi oko 30.000 stanovnika, biti napravljen novi dom zdravlja i izrazio nadu da će radovi početi u januaru ili februaru naredne godine.

Savić je podsetio da je u poslednje tri i po godine na Voždovcu urađeno osam isturenih odeljenja domova zdravlja, a da je za sledeću godinu obezbeđeno 60 miliona dinara za škole, te da je u planu i novi vrtić i naselju Braće Jerković.

Događaju su prisustvovali i sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

(Telegraf.rs)