Siniša Mali je rekao da želi da raskine ugovor za jelku, a onda se oglasila firma koja ju je nabavila

O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će odmah biti raskinut ugovor za novogodišnju jelkupovodom pisanja pojedinih medijaa da je jelka plaćena previše.

Siniša Mali: Đilas tri laži vrti u krug (VIDEO)

Novinarima je rekao da je i sam bio iznenađen cenom novogodišnje jelke u Beogradu i da je to zaista previše. Posle obavljenih konsultacija vratio se u Skupštinu grada i rekao da će ugovor biti raskinut  i da građani ne plaćaju nikakve penale.

O tome da li je sve bilo po zakonu, kaže, videće tek kad pogleda ugovor.

Prema nekim navodima, jelka je plaćena 83.000 evra, a Siniša Mali te navode nije komentarisao.

Povodom celog slučaja, oglasila se i kompanija:

"Kompanija "Keep light" učestvovala je na javnoj i transparentnoj javnoj nabavci za novogodišnju jelku koji je raspisao Grad Beograd. Kroz taj proces koji je sproveden po zakonu i svim propisima, naša kompanija je pobedila i dobila posao.

"Keep light" je dugogodišnji lider u oblasti dekorativne i javne rasvete, a prvi put je ostvarila saradnju sa Gradom Beogradom pre 17 godina, kada je takođe na javnom i transparentnom tenderu dobila posao novogodišnje dekoracije Grada. Tokom svih ovih godina "Keep light" je sarađivao sa mnogim gradskim upravama i osvetljavao gradove širom Srbije, ali i brojne evropske metropole.

Ne želeći da naša kompanija na bilo koji način bude umešana u dnevno političku borbu čime je cela priča dobila pogrešnu konotaciju, razumemo stav gradonačelnika Beograda, Siniše Malog i spremni smo da sporazumno raskinemo ugovor koji je potpisan, a koji je još jednom napominjemo, sklopljen nakon javne i transparentne javne nabavke.

Pored toga, upravni odbor kompanije "Keep Light" doneo je odluku da pomenutu jelku, donira svim građanima Beograda i da na taj način, ukoliko to Grad Beograd prihvati, damo svoj doprinos u ulepšavanju našeg glavnog grada tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika."

(Telegraf.rs)