Vinarski i umetnički "ŠapART" događaj u Kući kralja Petra Prvog (FOTO)

Događaj je okupio veliki broj posetilaca koji su uživali u umetničkom doživljaju i degustaciji vina Ateljea vina Šapat, a prisustvovala je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović

U Kući kralja Petra večeras je održan vinarski i umetnički "ŠapART" događaj u organizaciji Ateljea vina Šapat i Udruženja "Vinski putevi Srbije", a uz podršku Gradske opštine Savski venac.

Događaj je okupio veliki broj posetilaca koji su uživali u umetničkom doživljaju i degustaciji vinela Atjea vina Šapat, a prisustvovala je i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je vinarija Šapat odabrala Kuću kralja Petra za predstavljanje svojih vina i podsetila da je Opština Savski venac nedavno potpisala sporazum o saradnji sa Vinskim putevima Srbije, te da je u planu još sličnih događaja i manifestacija.

U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra svoja dela su predstavili umetnici i dizajneri - prof. Dragan Martinović, akademski slikar, Jugoslav Vlahović, jedno od najznačajnijih imena srpske i evropske karikature i primenjenog dizajna i industrijski dizajner Uroš Janković, a nastupili su mladi violončelista Petar Pejčić i pijanistkinja Lara Arbajter.

Kako ističu iz Ateljea vina Šapat, koncept "ŠapART" se razvija od 2009. godine kao sastavni deo vinarske priče o radu i ljudima, umetnosti i vinu, kao i vezama koje međusobno razvijaju, a cilj je da se promovišu i podrže autentični autori i mladi talenti, koji u svetu umetnosti ostavljaju značajan trag i otvaraju nove prespektive. Umetnici svoje radove izlažu i predstavljuju u okviru kompleksa vinarije, u posebnom prostoru u sklopu vinskog podruma, kao i u ambijentu Šapat restorana. Ovaj višestruki umetnički doživljaj se po prvi put izvodi van Ateljea vina Šapat i to u zdanju Kuće kralja Petra na Senjaku.

Predsednik Udruženja "Vinski putevi Srbije" Zoran Rapajić je podsetio da je pre nekoliko meseci uz podršku Opštine Savski venac predstavljen "Vinski put Beograd"u Kući kralja Petra Prvog i najavio da će 14. februara 2018. godine, na istom mestu biti održana manifestacija "Sveti Trifun na Savskom vencu, u slavu knjige i vina" na kojoj će učestvovati deset vinarija iz Beograda i Srbije.

(Telegraf.rs/ PR)