Stanari Cetinjske ulice očajni: Povukli jedini preostali potez protiv celonoćne buke

Klubovi u Cetinjskoj i Zetskoj ulici prekoračuju propisano radno vreme i puštaju muziku preko propisanih nivoa i danju i noću

Dva ekološka udruženja i grupa stanara Cetinjske ulice u Beogradu podneli su danas krivičnu prijavu protiv NN lica povodom višegodišnje izloženosti buci iz ugostiteljskih objekata smeštenih u toj ulici.

Da li biste bili ljubazni da i večeras koristite Vašu hilti bušilicu? Kad komšija burgija usred noći, dobije ovakvu poruku (FOTO)

Zagađenje životne sredine, nesavestan rad u službi i zlostavljanje i mučenje tri su dela koja se navode u prijavi, podnetoj Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Prijavu su podnela udruženja "Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku" i "Beograđani protiv noćne buke" i 10 građana. Gradska uprava i gradski menadžer obećali su da će problem buke u Cetinjskoj i Zetskoj ulici, ali i u ostalim delovima Beograda, biti rešen do kraja 2016. godine, ali građani tvde da problem ne samo da nije rešen, već je postao nepodnošljiv.

Oni navode da klubovi u Cetinjskoj i Zetskoj ulici prekoračuju propisano radno vreme i puštaju muziku preko propisanih nivoa i danju i noću, što je Komunalnoj policiji prijavljivano više od 1.000 puta.

(Telegraf.rs / Beta)