Na beogradskim pijacama građevinska sezona traje tokom cele godine

Građevinski radovi na sedam beogradskih pijaca

Obim građevinskih radova na prestoničkim pijacama ne jenjava ni tokom zime. Pijace koje se uređuju nalaze se na centralno - gradskom području i u prigradskim naseljima, te rukovodstvo JKP „Gradske pijace“ dokazuje da su sve pijace u sastavu preduzeća podjednako važne.

Trenutno se obavljaju radovi na sedam pijaca, i to:

Pijaca "Palilula" – radovi na izgradnji najmodernije pijace u jugoistočnoj Evropi

Pijaca "Smederevski đeram" – radovi na asfaltiranju pijace i postavljanju nove, moderne led rasvete

Pijaca "Zvezdara", popularni Cvetko – nastavak radova na postavljanju montažno-demontažne opreme za zaštitu robe, zakupaca i posetilaca pijace od sunca i atmosferskih padavina

Pijaca T.C. "Novi Beograd", popularni Stari Merkator – dopremanje novih, funkcionalnih bokseva za prodaju robe široke potrošnje na asfaltiranom delu pijace

Na pijacama "Senjak", "Dušanovac" i "Zemun", pokrivaju se proredi, u cilju zaštite od sunca i atmosferskih padavina, zakupaca, kupaca i robe koja se izlaže na tezgama.

Pijaca "Senjak"

Pijaca "Dušanovac"

Pijaca "Zemun"

Prošlu 2017. godinu obeležili su radovi na poboljšanju uslova trgovine na preko 20 pijaca, koji su finansirani isključivo iz sopstvenih sredstava. I pored toga, Gradske pijace ostvarile su dobit, koja je za čak 43% veća od plana za celu 2017. godinu i iznosi 198.229.714,00 dinara. Radovi su nastavljeni i u 2018. godini, kako bi poljoprivredne proizvođače, sa dolaskom proleća dočekao lepši radni ambijent.

(Telegraf.rs/ PR