Fotografija dana: Beograd gori na paklenoj vrućini, u taksiju izmeren 41 stepen, a u ovim kolima još i više!

Prave vrućine stigle su u prestonicu u velikom stilu

Frapirana je ostala jedna Beograđanka kada je danas poručila taksi vozilo - i to ne zbog cifre na taksimetru, već zbog one koju je odredio termometar vozila - po njemu je spoljna temepratura u glavnom gradu iznosila čak 41 stepen Celzijusa.

Ovaj vreli dan je samo uvod u pakao koji nas čeka: Imaćemo najtoplije leto u istoriji (FOTO)

Neverovatna temperatura izmerena je u 15.05 sati, a ako je 41 stepen iznosila realna, pravo je pitanje kolika je bila subjektivna temperatura vazduha.

Drugi čitaoci preživeli su danas još i veću vrućinu. Prema fotografijama koje su nam poslali, vidi se da je u dva automobila izmereno čak 43 podeoka na Celzijusovoj skali!

Oba vozača nisu mogla da veruju svojim očima.

Prave vreline dolaze nam tek u julu, poručuju meterolozi, ali glavni grad već gori na paklenim vrućinama. Ulicama niko ne šeta bez flašice vode i lepeze, a pijace, marketi i šetališta puni su samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima.

Beograd će i ovog leta biti najtopliji grad u Srbiji, s poručuju meterolozi, s obzirom na razvijenu industriju, velike površine pod betonom i brojna vozila koji sve zajedno podižu temperaturu vazduha u prestonici.

(Telegraf.rs)