Kiša ih ni četvrti dan ne zaustavlja: Članovi KUD "Branko Cvetković" ponovo zapevali i zaigrali na ulici

"Naša želja da istrajemo u borbi ne jenjava, naprotiv. Iz dana u dan je sve veća i veća"

Odlučni da istraju u borbi za prostor u kome već osmu deceniju neguju našu tradiciju, članovi KUD-a "Branko Cvetković" ponovo su izašli na ulicu i svojom pesmom poslali poruku "Ne!"

Prvo su pleli vence, pa na kiši opleli kolo: Kudovci iz "Branka Cvetkovića" treći dan igrali za pravdu

- Naša želja da istrajemo u borbi ne jenjava, naprotiv. Iz dana u dan je sve veća i veća. I postaje sve jača kada shvatimo koliko imamo prijatelja koji se nesebično priključuju našem protestu - poručili su oni, pod parolom koja je već zarazila sav kulturni Beograd #igramzapravdu.

Njihov nastup možete uživo gledati ovde:

Pesma hora ovog KUD-a, ali i drugih beogradskih horova, koji su došli da im pruže podršku, odjeknula je cenrom grada, a pridružili su im se i mnogi drugi Beograđani, od kojih su mnogi došli sa decom.

Jedna od prvih pesama koje su zapevali bila je "Tamo daleko", a potom i "Vostani Serbije".

Muzikom će im se u protestu pridružiti i mladi beogradski pop/rock bendovi, a svoj dolazak je najavio i Dragi Jelić iz Yu grupe.

- Igra nikad ne može da prestane! Pesma nikad ne može da prestane! KUD "Branko Cvetković" neće nikada prestati da živi jer tradicija živi - poručili su oni.

Podrška ovim umetnicima stiže sa svih strana, a najskoriju je uputio i glumac Milan Vasić. 

- Vidim da je nekome palo na pamet da KUD "Branko Cvetković" tek teko izbaci iz prostorija u kojima su proveli 73 godine. Sve i da nisu, to ne sme da se dogodi, jer je folklor nešto što je najlepše i najzdravije za našu decu. Ne dozvolimo da neke druge stvari danas budu prioritet za ovu državu, već dajte da se svi izborimo da se kulturno-umetničko društvo "Branko Cvetković" vrati u svoje prostorije i da nam ulepšava život ne narednih 70, već 700 godina - poručio je Vasić.

(D.D.S.)