Stanovnike ove tri beogradske opštine uskoro neće mučiti gužve u saobraćaju: Vesić obišao završne radove na putu i najavio nove projekte

Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove na asfaltiranju državnog puta Parcani-Ripanj-Barajevo, koji povezuje opštine Sopot, Barajevo i Voždovac. Vrednost ove investicije je oko 1,5 miliona evra, a kako je najavio Vesić, kompletan posao će biti završen u narednih sedam dana.

Voz Romantika od danas ide sa Topčidera: Više od 300 ljudi kreće na put srpskim Orijent Ekspresom

Događaju su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović i predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević.

Vesić je rekao da je taj put povremeno nasipan, ali da građani nisu mogli da ga koriste u kišnom periodu.

- Na zahtev opštine Spot, a u dogovoru sa Putevima Srbije uspeli smo da uradimo 7,2 kilometra puta. Sa ovog puta može se stići do Barajeva, Ibarske magistrale, kao i do naplatne rampe u Malom Požarevcu, odnosno do izlaska na auto-put. Ovo je veliko olakšanje za meštane sve tri opštine - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, put će, osim što povezuje tri opštine, doprineti i razvoju privrede i turizma.

- Sve što radimo povezano je jedno sa drugim i deo je velikog plana kako da Beograd postane bolje mesto za život. Naša politika je da u svim delovima grada budu isti uslovi za život, da svi imaju put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz - naglasio je Vesić i dodao da će po završetku puta Parcani-Ripanj-Barajevo, biti rekonstruisana postojeća saobraćajnica kroz Parcane u dužini od 2,8 kilometara.

On je izrazio nadu da će zahvaljujući ovom putu ovaj kraj dobiti nove investicije.

- Važno je da se Beograd, posle mnogo godina, planski razvija i da se razvijaju prigradska naselja bržim tempom nego centar grada, jer su decenijama bila zapostavljena - zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Sopot Živorad Milosavljević je izrazio zadovoljstvo zbog asfaltiranja puta Parcani-Ripanj-Barajevo i dodao da će on mnogo značiti građanima.

Govoreći o radovima na teritoriji opštine Sopot on je rekao da će ta opština i Grad Beograd realizovati projekat rekonstrukcije seoskog doma.

- Mi smo sa gradom završili 15 seoskih domova, preostalo je da se urade još u Parcanima, Stojniku i Babama. Opština Sopot i Grad Beograd finansiraju izgradnju vrtića u Sopotu za oko 350 dece, koji će biti stavljen u funkciju krajem oktobra - naglasio je Milosavljević.

(Telegraf.rs)