Magija 14. karnevala brodova: Plovila svih beogradskih marina zaplovila Savom (FOTO)

Na rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali

Tradicionalni 14. Beogradski karneval brodova održan je danas na obali Save, od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Građani su mogli da prate karneval sa šetališta Sava Promenada, u okviru Beogada na vodi, od 18 sati kada je počeo revijalni defile povorke čamaca i brodova.

Spektakularni vatromet iznad Sava Promenade (FOTO)

Na rečnoj manifestaciji učestvovala su plovila svih beogradskih marina, a posetioci su uživali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali.

Čitaoci Telegrafa podelili su sa nama svoj doživljaj karnevala na reci, koji je na sudeći po pristiglim fotografijama bio predivan.

Pomoćnik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović je izjavio da i ta manifestacija potvrđuje da je Beograd sišao na reke i da Beograd na vodi nije prazna priča već realnost.

- Vidimo prostor Savske promenade. Za par nedelja ćemo početi sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice i priobalja i imaćemo tako nastavak Savske promenade do samog ušća Save u Dunav. Uzvodno, takođe, imamo puno posla, sledi i sređivanje čukaričke marine i rukavca, kako bi mogli da modernom marinom da primimo sve brodove, jahte i čamce - izjavio je Mladenović.

Mladenović kaže da beogradski pristan svake godine ima sve više kruzera, u procentima dvocifren i izrazio očekivanje da će ova godina, takođe, biti rekordna u tom smislu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je rekao da je Beogradski karneval brodova veliko hvala gradske skupštine i TOB-a Beograđanima, koji su dobri domaćini.

- Kada naše strane kolege govore i pišu o Beogradu u prvi plan stavljaju Beograđane i njima najveću zahvalnost dugujemo što je Beograd ovako uspešna turistička destinacija. Ali i velikom naporu svih nas zajedno na infrastrukturnim projektima koji su unapredili ovaj grad - rekao je Popović.

On je kazao da i investitori imaju poverenje u Beograd, pošto imamo veliki broj otvorenih hotela u našem glavnom gradu.

Rekao je da je Beograd u prvoj polovini 2018. imao oko 600.000 stranih gostiju i bar dvostruko toliko noćenja i da će ako taj trend bude nastavljen ova godina biti rekordna i najuspešnija u turizmu u poslednjih pet godina.

(Telegraf.rs/Tanjug)