Bez prepreka do učionice: OŠ "Filip Filipović" prva dobila rampu za osobe sa invaliditetom

Rampa je postavljena zahvaljujući projektu "Škola bez barijera"

Voždovačka OŠ "Filip Filipović" danas je dobila rampu za osobe sa invaliditetom. Time je postala prva u nizu osmoletka koja je zahvaljujući projektu "Škola bez barijera" omogućila mališanima, kojima je to potrebno, da bez barijera uđu u svoje učionice.

Rampa je postavljena zahvaljujući projektu "Škola bez barijera", koju sprovodi i finansira Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Bahati vozač pomerio 4 kontejnera da bi se uparkirao na mesto gde je to zabranjeno: Sada ga kune pola Beograda (FOTO)

Prema rečima v.d. pomoćnika ministra Biljane Barošević ovaj projekat je započet sa ciljem da se uklone arhitektonske barijere i da se škole učine dostupnim za osobe sa invaliditetom, koje su u fokusu Ministarstva.

- OŠ "Filip Filipović" sa Voždovca je prva u nizu koja je dobila pristupnu rampu, dok će u narednom periodu biti obuhvaćene i druge škole u Beogradu i celoj Srbiji - objasnila je Biljana Barošević, koja je prisustvovala predstavi za decu održanoj tim povodom u Školi.

Događaju su prisustvovali i u ime opštine Voždovac projekat podržali članovi Veća Relja Ognjenović, Miloš Stojanović i Momir Ćirović.

(Telegraf.rs)