Gde u Beogradu fale saobraćajni znakovi, a gde ih ima viška? Grad pravi spisak svih oznaka na putevima

Pravljenjem spiska, ispraviće se greške na terenu

Da bi imali tačan uvid koji saobraćajni znak se nalazi na određenom mestu i u kakvom je stanju, Sekretarijat za saobraćaj doneo je odluku da se napravi katastar saobraćajne signalizacije. Spisak svih znakova trebalo bi da pomogne stručnjacima u efikasnijem i kvalitetnijem upravljanju putnom infrastrukturom.

Znaci "stop" koji su postojali, a onda iščezli, oboreni i uništeni znaci za jednosmernu ulicu, godinama muče i građane, ali i putare.

Ovaj saobraćajni znak viđate svuda, a ni najbolji vozači ne znaju šta on znači (FOTO)

Jedni šalju prijave, jer je bezbednost vozača i pešaka ugrožena, a drugi pre postavljanja novog znaka moraju nekoliko puta da izlaze na teren da utvrde koji znak fali, a onda da se vraćaju i ponovo postavljaju nedostajuću signalizaciju, pišu Večernje novosti.

Zato će Sekretarijat za saobraćaj da popiše svu saobraćajnu signalizaciju i opremu na delu ulične mreže Beograda, u ukupnoj dužini od 400,5 kilometara.

Cilj izrade katastra je formiranje baze podataka o stanju saobraćajne signalizacije i opreme na uličnoj mreži Beograda, radi precizne evidencije imovine grada i kvalitetnijeg održavanja saobraćajne signalizacije i opreme.

Pravljenje ovakvog spiska, prilika je i da se uoče nepravilnosti na terenu, a onda i isprave.

Katastar saobraćajne signalizacije biće deo jedinstvene evidencije saobraćajno-tehničkih mera u okviru digitalne saobraćajne karte grada Beograda, informacione osnove za upravljanje saobraćajem i dinamičke karte saobraćajnice.

Inače, Sekretarijat za saobraćaj je u 2017. godini završio prvu fazu pripreme katastra, kojom je snimljeno 150 kilometara ulične mreže.

VIDEO: Bananama, đubretom i urlicima protiv vozača koji telefoniraju u vožnji

(Telegraf.rs/Večernje novosti)