Doček u glavnom gradu prošao bez ijednog problema: I repriza Nove godine obećava lud provod (FOTO)

Vatrogasci nikada nisu imali mirniju noć, jedino je Hitna imala pune ruke posla

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je doček nove 2019. godine prošao bez problema i da su bile samo dve intervencije.

- Jedna osoba je pala u nesvest, a druga je imala problem sa barutnim česticama, verovatno je bacala petarde, ali to na tako veliki broj ljudi, a ceo ovaj plato ispred Doma Narodne skupštine je bio popunjen, zaista nije ništa - rekao je Vesić za Javni servis.

Vesić je popio čaj sa radnicima gradske čistoće Foto: Beoinfo

Istakao je da je na dočeku ispred Narodne skupštine bilo veličanstveno.

- Mi smo veoma dobro obezbeđivali doček zajedno sa policijom. Bilo je oko 700 policajaca, oko 300 redara, oko 100 radnika naših komunalnih preduzeća i oni su vodili računa da svi koji su došli na doček budu apsolutno bezbedni. Na snazi su bile pojačane antiteroristicke mere i bili su zaustavljeni prilazi svim okolnim ulicama kako bi građani bili bezbedni - rekao je Vesić.

Naveo je da vatrogasci nikada nisu imali mirniju noć, ali je zato bilo dosta intervencija u Hitnoj pomoći i dodao da je dežuralo 29 ekipa Hitne pomoći i da je bilo puno pijanstava i tuča.

Prostor ispred Skupštine Srbije, gde je noćas organizovan doček Nove godine, radnici Gradske čistoće već su očistili, a sa njima jutros su čaj popili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor tog komunalnog preduzeća Marko Papadić.

Vesić je rekao da je u tri sata pušten saobraćaj i da je sve očišćeno.

Mirna noć za nama Foto: Beoinfo

- Toplane su radile 24 sata, ekipe 'Beogradskog vodovoda i kanalizacije' su takode bile dežurne tako da grad potpuno normalno funkcioniše - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da za radnike komunalnih preduzeća nema praznika, da rade svaki dan. Pozvao je Beograđne da u Novoj godini malo više povedu računa o svom gradu, da manje prljaju, jer će Beograd biti čistiji i biće manje posla za radnike Gradske čistoće.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić poželeo je Beograđanima u novoj godini da više recikliraju i više vodimo računa o životnoj sredini kako bi grad izgledao uređenije i čistije.

- Hvala radnicima Gradske čistoće koji su prethodnu noć bili na terenu i sredili grad kako bi jutros bio čist. Prethodnu noć je bilo njih 55 koji su čistili plato ispred Narodne Skupštine Srbije gde je organizovan doček. Danas u tri smene biće 550 radnika na ulicama Beograd - zaključio je on.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je pozvao građane da i večeras dođu na treći dan dočeka, navodeći da će od 19 sati ponovo za saobraćaj biti zatvoreni Trg Nikole Pašića, deo Kneza Miloša i čitav prostor oko same Narodne skupštine.

- Pozivam sve građane da dođu i da pokažemo da je Beograd možda i najbezbedniji grad u Evropi koji zaista ima tradiciju dobrog dočeka zbog ćega imamo i veliki broj turista u Beogradu - istakao je Vesić i apelovao na sve Beograđane i goste da budu umereni u konzumaciji alkohola.

Svima je čestitao novu 2019. godinu i dodao da veruje da će ona biti bolja za našu zemlju nego 2018.

- Verujem da ćemo uživati u blagostanju i da će Srbija biti zemlja koja će nastaviti da napreduje - dodao je zamenik gradonačelnika.

VIDEO: Beograđani i gosti ušli u Novu godinu uz vatromet i Bajagu

(Telegraf.rs)