Beograd pod snegom: Saobraćaj u zastoju širom grada zbog neprestanih padavina, u Radničkoj proklizao autobus. Kažu da će biti bolje do ponoći

Zbog proklizavanja autobusa u Radničkoj je nastao zastoj

U Radničkoj ulici popodne je nastao zastoj kada je jedan od autobusa GSP proklizao i time preprečio put svim ostalim vozilima.

- Sve stoji u Radničkoj ulici i Bulevaru vojvode Mišića zbog autobusa koji je proklizao - kažu u GSP-u za Blic.

Kako pišu korisnici društvene mreže Tviter, u Radničkoj već neko vreme automobili stoje u kolonama, usled neprestanih padavina, a saobraćaj je usporen i u drugim delovima grada.

Kako kažu naši reporteri, gužva se stvorila i u pravcu prema Karaburmi, a kolone autobusa viđene su kod Pančevačkog mosta.

Foto: Shutterstock

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je danas da se zbog snežnih padavina sve gradske komunalne službe nalaze u četvrtom stepenu pripravnosti, kojim je obuhvaćeno više od 370 vozila i 1.800 radnika.

On je, gostujući na televiziji Studio B, istakao da se na terenu, pored ekipa "Beograd puta" nalaze i radnici "Gradske čistoće", "Zelenila Beograd" i "Parking servisa" i, kako je rekao, svako ima svoj deo posla koji obavlja prema operativnom planu.

Foto: beograd.rs

- Sneg je oko podneva počeo da pada jačim inteziteom i prema meteorološkim prognozama padaće u naradna 24 sata, uz očekivanih 20 do 40 santimetara snega. Intezitet radova je neprestan, i ne bi trebalo da bude većih problema, uz podsećanje da su petkom popodne gužve u saobraćaju uobičajne i kada nema snega - podsetio je Mladenović.

PROBLEMI SA GRADSKIM PREVOZOM

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ukazao je i na nekoliko problema koji su zabeleženi u Beogradu - autobusom broj 23 je kod Sajma, pre Mosta na Adi, preprečio ulicu, a u jednom trenutku stali su i tramvaju na Slaviji u Nemanjinoj ulici.

On je dodao da je u toku rešavanje u problema u Maksima Gorkog, gde se jedan trolejbus pokvario zbog problema na elektromreži.

ULICE PRVOG PRIORITETA BIĆE ČISTE DO PONOĆI

Sve ulice prvog prioriteta biće očišćene do ponoći, izjavio je večeras zamenik gradonačelnika i naglasio da je na terenu sva mehanizacija koju grad poseduje.

- Na terenu je oko 112 vozila ''Beograd puta'', 90 velikih kamiona i 32 mala, oko 370 manjih mašina, od čega je 112 na pomoći ''Beograd putu'' od strane drugih preduzeća, oko 1.800 radnika komunalnih preduzeća čisti ulice - rekao je Vesić, ističući da 270 radnika "Beograd puta" radi već 24 sata.

Foto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika je naveo da se saobraćaj u prestonici Srbije otežano odvija od 16 sati jer, kako je rekao, pada oko dva centimetara snega na sat, a i u to vreme je saobraćajni "špic" u gradu, uz to je i kraj radne nedelje.

Foto: beograd.rs

- Dok traje špic, a očekuje da se završi oko 20 časova, naši kamioni ne mogu da rade u punom kapacitetu jer se nalaze u kolonama - rekao je Vesić za Pink.

On je dodao da će od 20 časova, kada manje vozila bude bilo na ulicama, gradske službe čistiti u punom kapacitetu i do ponoći očistiti ulice prvog prioriteta.

VIDEO: Evo zbog čega je sneg koban za Beograd

(Telegraf.rs/Blic/Tanjug)